El PSC recollirà firmes per una consulta sobre el model de recollida d'escombraries

​L'alcaldessa ja ha assegurat que aquesta consulta no se celebrarà i que el porta-a-porta s'implementarà a tot el municipi
|

El PSC començarà una recollida de firmes per demanar una consulta sobre el model de recollida de residus. Els socialistes, contraris a l'expansió del model de recollida porta-a-porta a tot el municipi, volen saber l'opinió dels ciutadans. Aquest mes de febrer començaran una campanya de recollida de firmes per forçar al govern municipal a fer la consulta. La recollida, per ara, se centrarà en zones de la vila on es fa la recollida amb contenidors, com és la part alta de la Riera o el Pla dels Frares. 


Escombraries 3   xs


El nou plec de clàusules, preveu diverses àrees d'emergència amb contenidors. Foto: Xavi Salbanyà. 


Aquesta proposta de consulta arriba poc abans que el ple municipal aprovi el nou plec de clàusules per al servei de recollida d'escombraries que ha d'estendre el model porta-a-porta a totes les zones de la vila. Després de les negociacions entre el govern i Junts per Arenys, el plec també incorporarà diverses àrees d'emergència de contenidors controlades. Tanmateix, el PSC sempre ha defensat el model mixt, és a dir, porta-a-porta al nucli antic i contenidors a la resta de carrers. Els socialistes creuen que implantar a Arenys de Mar el porta-a-porta a tot el municipi no funcionarà.


Aquesta campanya ja ha rebut la desaprovació del govern municipal. En declaracions a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, l'alcaldessa Annabel Moreno va afirmar que aquesta acció no té sentit i que "ens fa retrocedir 12 anys en el debat sobre el model de recollida d'escombraries". També va acusar els regidors del PSC, de no assistir a les reunions de debat sobre aquest tema. Per a Moreno, el model mixt que proposen els socialistes s'ha demostrat que no funciona. Moreno va assegurar que el govern municipal no organitzarà cap consulta sobre aquest tema perquè "la consulta ja la vam tenir fa un any i mig amb les eleccions municipals".