​La proposta d'Arenys d'encarregar la recollida de la brossa a Caldetes de la Musclera i la Colònia Andersen està a les beceroles

​L'Ajuntament de Caldes d'Estrac hauria de modificar primer el seu contracte de recollida d'escombraries per incloure-hi aquests dos nuclis
|

L'anunci realitzat ahir diumenge per la regidora de Serveis, Ona Curto (CUP), d'encarregar la recollida de la brossa dels barris de la Musclera i la Colònia Andersen a l'Ajuntament de Caldes d'Estrac està a les beceroles, segons ha pogut saber L'Agenda de fonts municipals caldenques. La primera notícia oficial que ha rebut el consistori de Caldes d'Estrac d'aquesta proposta arenyenca va ser dijous passat dia 18 de febrer, mitjançant un correu electrònic en el qual l'Ajuntament d'Arenys de Mar demanava una reunió per tractar de la recollida selectiva als barris propers a Caldetes, sense concretar en cap cas la idea de delegar les competències del servei.


Captura de Pantalla 2021 02 22 a les 15.39.43Els contenidors del carrer fra Pere d'Arenys, a tocar del límit amb Caldetes. Foto: Google. 


La reunió no s'ha produït i, ara com ara, no té data. A l'Ajuntament de Caldes d'Estrac ha causat estranyesa l'anunci rotund fet ahir per la regidora Ona Curto a 'El Dominical' de Ràdio Arenys, perquè asseguren que no hi ha res parlat ni s'han discutit els detalls importants d'un possible acord sobre el qual Arenys de Mar sembla tenir pressa. En aquest sentit, des del consistori caldenc s'assenyala que abans d'assumir el servei de recollida de la brossa s'hauria de modificar el contracte que ara té Caldes amb l'empresa que el realitza per incloure les noves zones d'actuació i també s'ha de negociar el preu que Arenys haurà de pagar per fer-lo.


Sobre el cost del servei, l'Ajuntament de Caldes alerta de la diferència de preu que hi ha entre el que paga un veí de Caldetes i un d'Arenys. La taxa arenyenca és 22,15 euros més barata que la caldenca i això pot suposar un greuge entre els veïns segons si pertanyen a Arenys o a Caldes. La taxa de recollida d'escombraries a Arenys puja a 138,85 euros anuals per habitatge mentre que la de Caldetes és de 161 euros per casa. Una possible solució és que els veïns afectats de la Musclera i de la Colònia Andersen paguin la mateixa taxa que abonen les famílies de Caldes d'Estrac per evitar diferències o bé, que l'Ajuntament d'Arenys de Mar subvencioni a aquests veïnats per la diferència. En qualsevol cas, la negociació política i la tramitació posterior de les modificacions dels contractes de serveis poden allargar l'aplicació de la proposta feta per Arenys de Mar i que Caldes d'Estrac encara desconeix formalment.