Mossos i Policia Local reforçaran la vigilància per l'augment de delictes contra les persones

Es reforçarà la presència a punts estratègics del municipi, en especial, al voltant de l'estació de Renfe i les entrades i sortides de la vila
|

La mesa operativa de Seguretat que es convoca, periòdicament, amb els comandaments de Mossos d'Esquadra i la Policia Local es va reunir divendres al matí, per fer el seguiment de la seguretat local i proposar noves actuacions que puguin millorar-la. Els dos cossos van acordar reforçar la vigilància preventiva i el treball conjunt, que actualment es valora com molt efectiu i força coordinat. En aquesta línia de treball es preveu reforçar la presència a punts estratègics del municipi, en especial, al voltant de l'estació de Renfe i les entrades i sortides de la vila. Aquest increment de presència preventiva es farà d'una manera especial en les franges horàries de tarda-nit.


Reunio policia

La reunió de la mesa operativa de seguretat, divendres passat. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar.


L'estadística de seguiment del conjunt de delictes és favorable i indica una disminució, malgrat que la sensació de la ciutadania pugui ser d'un increment de delictes i  la inseguretat. Els responsables de seguretat han valorat que alguns fets puntuals, que s'han produït les darreres setmanes, incrementen aquesta apreciació de la ciutadania,  encara que des dels cossos policíacs no es comparteix aquesta sensació. L'increment de detencions aquestes setmanes reforça l'eficàcia de l'actuació policíaca.


Tanmateix, el regidor de Seguretat, Josep Maria Pruna ha explicat al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys que "si bé és cert que el conjunt de delictes ha baixat, quan afinem de quin tipus veiem que han pujat els delictes contra les persones i els robatoris amb força". L'estadística, que compara els delictes entre el 2019 i el 2020, reflecteix que també han pujat les estrebades, de 7 a 11. 


Pruna també ha explicat que d'un any amb l'altre l'eficiència policíaca també ha pujat, de manera que les detencions han passat de 2 a 8, i també s'han detingut a més persones per delictes contra la salut pública, per tràfic de drogues. D'altra banda, el confinament a causa de la pandèmia ha fet baixar els delictes contra el patrimoni. Pruna ha remarcat que cal que la gent faci les denúncies corresponent, per petit que sigui el furt. "Si no es denuncia, no es comptabilitza i és important que la policia en tingui constància", ha remarcat. 


Respecte de l'augment d'ocupacions il·legals d'habitatges, Pruna ha explicat que no li consta que hi hagi màfies organitzades al darrere d'aquestes ocupacions. "És un fenomen que va a més, però gràcies a la col·laboració dels veïns hem pogut avortar diverses ocupacions aquest any", ha afirmat el regidor. Sobre el pis del camí de can Quintana, ha explicat que segueix ocupat perquè hi ha menors.