Serveis Socials perd treballadors pel venciment de contractes

​El govern cerca ajuts de la Diputació de Barcelona per tal de cobrir les vacants davant l'augment de la demanada per la pandèmia
|

El regidor de Benestar Social, Josep Antoni López, ha anunciat aquest migdia al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, que el govern municipal cerca ajuts de la Diputació de Barcelona per tal de cobrir les vacants de treballadors de Serveis Socials que s'han produït durant les darreres setmanes. Aquestes places estaven ocupades fins ara per contractes temporals, pagats amb el 20% del superàvit de l'any anterior. Aquests contractes han vençut i Serveis Socials està desbordat per la quantitat de feina que s'ha de tramitar en aquests moments. 


Serveis socials1

Serveis Socials a la seva seu a l'edifici Xifré.


En la seva intervenció radiofònica, López ha admès que "estem bastant a precari, en un moment en què la demanda ha augmentat molt". La llista d'espera als serveis socials és en aquests moments d'entre un mes i mig i dos mesos. Per la seva banda, la síndica, Teresa Verdura, s’ha manifestat en diverses ocasions molt preocupada per l’increment de demanda als Serveis Socials. Verdura va dir fa unes setmanes que el servei “no té capacitat per atendre tota la demanda i calen més recursos”.


El mateix López va admetre durant el ple del mes de gener que la demanda d’ajuda de famílies amb necessitats no para d’augmentar. López, va confirmar a aquesta revista que fent una comparativa de les persones ateses per Serveis Socials abans i després d’esclatar la pandèmia, s’han adonat que aquestes persones suposen ja una pujada del 41,8%. Moltes persones han estat derivades a Promoció Econòmica, i altres, a Càritas o als Caputxins. Quant a la despesa que està suposant per a Serveis Socials, l’augment també ha estat considerable: al voltant d’un 40% des de l’últim any, atès que el pressupost que tenien fins ara era de 108.000 euros aproximadament, tot i que hi han acabat gastant 160.000.