Els restauradors podran ampliar terrasses de maig a octubre sense cost afegit

El govern municipal ha presentat noves mesures de suport a la restauració, l'hostaleria i el comerç
|

Coincidint amb l'ampliació de l'horari d'obertura de bars i restaurants, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha anunciat només mesures per ajudar al sector de la restauració. En una reunió la setmana passada amb restauradors, hostalers i comerciants, el govern municipal va traslladar-los la seva voluntat d'acompanyar-los en tot el que calgui per poder recuperar la normalitat comercial, laboral i econòmica en el procés de recuperació de la pandèmia.

Captura de Pantalla 2021 03 07 a les 13.10.43


El regidor de Promoció Econòmica, Joaquim Mas, va explicar les mesures municipals que s'han activat el darrer any i que s'han presentat en una infografia que il·lustra aquesta notícia. El regidor va remarcar que el descompte a les terrasses ha estat de fins a un 30%, segons els casos, i que sobretot s'ha intentat donar solucions particulars i flexibilitat a les demandes de cada cas i cada establiment que ho ha demanat per facilitar la continuïtat de la seva activitat comercial. 


També hi va presentar aquelles noves propostes, com l’ampliació de la temporada de terrasses als mesos de maig i octubre, ambdós lliures de la taxa corresponent i també l'ampliació de la superfície per a les terrasses amb més metres gratuïts a les voreres per tal de mantenir l’aforament complint les mesures anticovid. Al seu torn, l'alcaldessa, Annabel Moreno, ha convidat a tothom a portar noves idees per propostes que ajudin a recuperar l'activitat social i comercial en el moment que hi hagi el retorn a la normalitat.


El darrer Ple municipal va aprovar les noves bases reguladores per a la concessió d’ajuts, en règim de concurrència no competitiva, al teixit empresarial local per a la compensació de pèrdues econòmiques a conseqüència de la covid. Des de la Unió de Botiguers i Comerciants d'Arenys de Mar (UBICA) s'ha remarcat l'oferiment del seu acompanyament per facilitar, de forma molt econòmica, la tramitació de les ajudes que dóna l'Ajuntament. En aquest sentit ha encoratjat a tots els professionals a acollir-se a aquests ajuts.  La UBICA també va informar que les gestories arenyenques s’ha ofert a ajudar a tots els comerços a poder tramitar aquesta ajuda per tal de simplificar el procés.