A Rafael Giner Sirvent

|

SSSAA

Marit, pare, germà, avi, sogre, tiet, consogre, cunyat...


En tots aquests rols de la família, sabies estar. Sempre vetllant pels altres i com tu deies, fent perquè tots estiguéssim units.


I així ja eres feliç, menjant un arrosset amb tots nosaltres i de postres, és clar: Gelat!


La teva altra vida: la botiga, La Jijonenca. Vas treballar com un boig per tenir sempre les vitrines plenes amb els teus gelats deliciosos acabats de fer. Litres i litres d'orxata, granissat... No et cansaves mai de fer. Encara que fos a altes hores de la matinada, no t'importava, perquè ho feies amb passió, amb amor i devoció pels teus clients d'Arenys i dels pobles veïns.


I ja no en parlem del torró, amb quina delicadesa embolicaves els paquets any rere any d'aquells clients, o millor dit d'amics, que tornaven cada Nadal i es deixaven aconsellar pel teu criteri o experiència ...


Vivies i et desvivies per la nostra Jijonenca, aquella que els teus pares van fundar i de la qual tots nosaltres, els de casa, en formem part. Tots, en algun moment o altre hem estat darrere aquell taulell on ja la iaia Maria..., la mama, la Lourdes amb la seva perseverança i bon humor, nosaltres els teus fills des del taulell o bé dirigint la terrassa amb elegància. I el dia d'avui, el teu germà i nebots també l'han sabut reinventar i tirar endavant.


Molta gent d'Arenys ha treballat amb nosaltres al llarg de tots aquests anys i tu els acollies com si fossin uns més de la família. Tots els que et coneixem podem dir coses bones sobre Tu: un home de caràcter fort, valent i exigent amb els seus, però alhora amb un cor i una sensibilitat enorme.


Malauradament, ja fa quinze anys, un ictus quasi fulminant et va obligar a parar i això tu mai ho vas poder acceptar. Seguies somiant cada nit que feies nous torrons i gelats. Però en realitat ja no els podies fer... Aquests darrers anys els has viscut a un altre ritme. Però sempre acompanyat de la teva dona i de tots nosaltres. Has vist néixer quatre néts i per ells VIVIES!


Sempre et recordarem i et mantindrem viu.


Elisabet Giner