L'Ajuntament podria començar les obres de la nova biblioteca després de l'estiu

És previst que el ple d'abril aprovi el projecte executiu que permetrà accedir a les grans subvencions i licitar l'obra​
|

El govern d'Arenys de Mar portarà al ple municipal del mes d'abril l'aprovació del projecte executiu de la construcció de la nova biblioteca a l'antic convent de les Clarisses. En declaracions al programa 'El Dominical' de Ràdio Arenys, el regidor de Cultura, Josep Maria Pruna, ha explicat que durant les darreres setmanes han estat treballant per tancar els serrells pendents. "Amb aquest pas fet, podrem optar a les grans subvencions per pagar la nova biblioteca", ha afirmat el regidor. Els arquitectes van presentar el projecte als partits de l'oposició dijous passat. 


Web nova biblioteca

Una recreació de com serà la nova biblioteca. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 


En la seva intervenció radiofònica, Pruna ha afirmat que amb el projecte executiu aprovat es podrà demanar la subvenció del Ministeri de Transports i Obres Públiques, de l'1,5% cultural que podria fer-se càrrec fins al 75% de la despesa: uns 3,5 dels 4,7 milions d'euros amb la que es valora l'obra. Amb el projecte aprovat l'Ajuntament també podrà optar a una subvenció de la Generalitat per a la construcció de biblioteques, que es convocarà un cop es formi govern i que té una alta dotació econòmica. 


L'aprovació del projecte executiu també permetrà licitar les obres a una constructora. En aquest sentit, el regidor Pruna s'ha aventurat a què les obres podrien començar després de l'estiu. Segons Pruna, "anem sobre el calendari establert". L'alcaldessa, Annabel Moreno, que ha intervingut minuts després al mateix programa ha matisat les paraules del regidor afirmant que "després de l'estiu és una mica just, ja que també s'han de licitar la direcció de l'obra i la direcció de seguretat i salut de l'obra". 


L'inici de les obres el podria dur a terme el mateix Ajuntament, a partir de crèdit que es rescabalaria més tard amb les subvencions. Per ara, el projecte ja té confirmats 200 mil euros de la Generalitat i 700 mil euros de la Diputació, als quals s'han d'afegir uns altres 745 mil euros de les meses de contractació de la Diputació, que l'Ajuntament va decidir destinar exclusivament a aquest projecte. És previst que el govern d'Arenys de Mar també demani una aportació extraordinària al Departament de Cultura de la Diputació. Tot i això, Moreno ha afirmat que "podem fer front a aquesta obra sense deixar de fer res del que fem ara mateix, perquè l'Ajuntament és molt solvent econòmicament". I ha recordat, que gràcies a això "ja vam poder assumir la compra de l'edifici en el seu moment".