Comunicat de l'Associació d'Informadors d'Arenys

L'AIA condemna enèrgicament les declaracions públiques que animen a cremar la revista L'Agenda per la qüestió sobre la platja
|

L’Associació d’Informadors d’Arenys (L’AIA), entitat editora de la revista L’Agenda, condemna enèrgicament les declaracions realitzades per Jaume Soler, membre de la candidatura de la CUP d’Arenys de Mar i activista de la plataforma Preservem el litoral del Maresme, incitant a l’odi envers la nostra publicació quan va fer una crida a cremar la revista perquè no estava d’acord amb la informació publicada referent a la platja del Cavaió.


Aquestes paraules van ser pronunciades en un acte públic, convocat per l’Ajuntament d’Arenys de Mar, el passat divendres diada de Sant Jordi al pati del convent les Clarisses, seu de la futura Casa de les Lletres. Aquest comentari és un atac a la llibertat d’expressió i opinió que exerceixen els mitjans de comunicació i mostra la intolerància cap a qui pensa diferent.


L’Associació d’Informadors d’Arenys té com a objectiu la defensa dels drets fonamentals com la llibertat d'expressió i d'informació dels associats i les persones que treballen, col·laboren o estan vinculats als mitjans de comunicació local davant les persones, entitats, partits, institucions o qualsevol altre ens que intenti manipular, pressionar o coartar la llibertat d'informar veraçment a la població. L’entitat, per tant, donarà suport a qualsevol iniciativa encaminada en defensar aquests valors i condemnarà enèrgicament qualsevol acte que atempti a la llibertat d’expressió i informació.


L’Associació d’Informadors d’Arenys lamenta que ni Jaume Soler hagi rectificat les seves paraules, ni la CUP no hagi condemnat públicament aquest pronunciament com han fet la resta de forces polítiques d’Arenys de Mar. L’AIA agraeix les mostres de suport que ha rebut d’entitats, particulars i de tots els partits polítics.


ScreenHunter 003


Si un lector està disconforme amb una informació publicada en un mitjà de comunicació, té la possibilitat de posar-s’hi en contacte o acudir al Consell de la Informació de Catalunya, entitat que vetlla pel compliment dels principis d’ètica professional periodística continguts en el Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En cap cas, Jaume Soler va traslladar a L’Agenda la seva voluntat d’expressar el seu punt de vista.


La confrontació d’idees de forma civilitzada i pacífica enriqueixen les societats. Mentre que l’intent d’eliminar qui no comparteix el mateix pensament és propi de règims dictatorials, totalitaris i feixistes que tant de mal han fet al llarg de la història. La democràcia s’empobreix quan afebleix els mitjans de comunicació lliures i desapareix quan s’imposa el pensament únic. La llibertat rau en el respecte a la discrepància i el diàleg. Sense aquest respecte, no hi ha llibertat. 


L’Associació d’Informadors d’Arenys també té com a objectiu vetllar per la independència i objectivitat dels continguts informatius dels mitjans de comunicació local i defensar la seva continuïtat com a eina fonamental de difusió i divulgació de la identitat pròpia del municipi. En aquest sentit, la vocació de servei de la revista L’Agenda és inequívoca i ho demostra el fet que les persones que fan possible la publicació mensual ininterrompudament des de fa disset anys fan  aquesta feina de forma altruista.