Imatge del carrot cake. Foto Maria Sierra
Els ingredients
300 gr de pastanaga
100 gr de dàtils
4 ous
100 gr de nous
25 gr de crema cacauet
10 gr de llevat químic
20 gr de farina de blat de moro
100 gr de farina d’espelta
1/4 culleradeta de gingebre en pols
Preparació
Posem a preescalfar el forn dalt i baix a 180º. Primer de tot posem els dàtils sense os en un bol amb aigua calenta perquè es remullin i ho deixem uns 15 minuts. Mentrestant, ratllem les pastanagues i les reservem. Passats els 15 minuts dels dàtils en remull, els treiem de l’aigua i els triturem fins que quedi una pasta fina i ho reservem. En un bol gran posem tots els ingredients: les pastanagues ratllades, els dàtils triturats, els ous, la crema de cacauet (també podeu fer servir crema d’ametlla. La que més us agradi), el llevat, la farina de blat de moro i la farina d’espelta. I finalment una mica de gingebre en pols. Ho amassem fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats. Ara hi posem les nous trencades i ho remenem.
Afagem un motlle, que pot ser rodó de 18cm o allargat, i l’untem amb una mica de mantega a la base i a les parets. Hi posem una mica de farina per tot arreu i així no se’ns enganxarà.
Aboquem la massa dins del motlle i ho posem al forn a 180 graus uns 30-35 minuts. Passat aquest temps, comprovem, punxantlo, si està ben cuit i decidim si el deixem uns minuts més o ja el podem treure.
El deixarem refredar i el podrem decorar com vulguem. Si feu glacejat (frosting), el podeu farcir i cobrir amb la mateixa crema. Bon profit!
Glacejat per al carrot cake
Necessitem: 125 gr de formatge mascarpone, 1 clara d’ou, 20 dàtils remullats i triturats i una cullerada de coco ratllat.
Primer hem de batre la clara d’ou fins que estigui a punt de neu i reservem. Posem el mascarpone en un bol l’aixafem amb una forquilla o unes barilles i hi afegim els dàtils que prèviament haurem remullat i triturat. També afegim el coco ratllat i ho remenem molt bé fins que ens quedi tot com una crema.
Si tallem el pastís horitzontalment el podem farcir amb el glacejat. Cobrim i fem la corbertura també amb frosting..