La Generalitat redueix de 64 a un màxim de 40 el nombre de menors migrants acollits al centre d'Arenys

El Casal de Sant Vicenç compta actualment amb 39 joves tres anys després de convertir-se en punt d'acollida de la conselleria d'Afers Socials
|

La Generalitat ha reduït de 64 a un màxim de 40 el nombre de places d'acollida de menors migrants no acompanyats del casal Sant Vicenç d'Arenys de Mar, segons que ha sabut l'Agenda de fonts oficials. La reducció de la capacitat s'explica per la baixada dràstica d'arribada d'aquests menors durant el darrer any i la voluntat de la Generalitat d'anar tancant aquest tipus de centres per obrir-ne d'altres més petits i adequats. En aquest sentit, Arenys de Mar era un dels últims centres d'acollida d'immigrants oberts amb tanta capacitat. No obstant això, actualment hi ha 39 joves acollits al casal, un per sota del nou màxim aprovat per a Arenys.


ScreenHunter 004

El Casal de Sant Vicenç (https://www.casalsantvicenc.org/)


El casal Sant Vicenç va ser llogat per la Generalitat el juliol del 2018 i va deixar suspesa l'activitat de casa de colònies. Durant aquests quasi tres anys la Fundació Intress ha gestionat l'equipament acollint els menors migrants no acompanyats fins que tenien 18 anys, moment en què passaven a un altre pla d'acompanyament per a majors d'edat. La intenció de la Generalitat és tancar definitivament aquest centre i que el casal torni a la seva funció de casa de colònies. Abans, però, haurà de recol·locar els joves que encara s'acollen a Arenys de Mar. 


Paral·lelament, la Fundació Intress de la mà de la mateixa Generalitat ha traslladat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar la sol·licitud formal de cessió de la finca municipal de la Raureta per convertir-la en un centre d'acollida de menors de 0 a 18 anys. El govern del consistori arenyenc veu bé la proposta i ja està treballant en aquest sentit. Abans, però, ha de tancar un acord amb la Fundació Junts Autisme entitat a qui l'Ajuntament va cedir l'ús de la Raureta per fer un centre per a adults autistes. L'Ajuntament ha ofert a Junts Autisme el palauet de Stella Maris en lloc de la Raureta i està a l'espera del vistiplau de l'entitat.