L’Ajuntament vol cedir a una entitat social la gestió de 50 pisos públics

L’objectiu és ampliar l’escàs parc d’aquest tipus de vivenda que existeix a Arenys
|

El govern ha anunciat la construcció de 50 pisos de lloguer assequible al rial del Bareu, més amunt de l'escola bressol Els Colors. La construcció es pot fer sense tocar els 3’5 milions d’euros que l’Ajuntament té reservats per aquest tipus d’habitatge i que es podran destinar a buscar altres indrets. I és que la idea és que una fundació privada sense ànim de lucre opti al dret de superfície de l’espai per promoure el lloguer social. Un cop cedit aquest dret, la fundació construirà l'edifici i, després, l'Ajuntament podria derivar-li la gestió dels lloguers o assumir-la ell mateix. 


Mobles neteja Pla dels frares

Recollida de mobles als pisos socials del Pla del Frares.


Aquests habitatges de lloguer estaran oberts a diversos col·lectius (joves, grans, famílies monoparentals...), no només aniran destinats a famílies amb necessitats econòmiques. L’alcaldessa, Annabel Moreno, reconeix que l’habitatge social és una de les assignatures pendents del govern municipal. La idea és ampliar el parc d'habitatges de lloguer a la nostra vila, que actualment compta amb una oferta molt escassa. A més d’aquest anunci, el govern valora la compra per 75.000 euros d'un habitatge al carrer Ample que es podria destinar a famílies vulnerables. 


En paral·lel, Arenys de Mar i cinc municipis més de la comarca s’han reunit amb el Consell Comarcal del Maresme (CCM) per aconseguir que l’Agència Catalana de l’Habitatge els inclogui en la ‘Llei de mesures de contenció de rendes en els contractes d’habitatge’ aprovada al Parlament el passat mes de setembre per tal de limitar el preu màxim de lloguer per metre quadrat. El CCM s’ha compromès a ajudar l’Ajuntament a fer aquesta memòria i facilitar les dades estadístiques de l’índex de regulació dels preus de lloguer a la nostra vila. La Llei aprovada afecta, de moment, a 61 municipis que tenen àrees amb mercat d’habitatge tens entre els quals hi ha Mataró, Masnou, Pineda de Mar o Vilassar de Mar. En aquestes localitats, seguint aquesta normativa, el preu de lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior i no pot superar l’índex de referència de preus de la Generalitat. 


On sí que ha procedit l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a la nostra vila ha estat amb la retirada dels trastos i andròmines acumulats durant molt de temps en el soterrani del bloc dels pisos socials del Pla dels Frares. L’actuació es va fer com a resposta a les reiterades queixes dels veïns. La Generalitat és l'encarregada del manteniment dels 68 pisos socials que es van entregar el 2006.