Imatge del deliciós plat de la recepta. Foto: Maria Sierra
Els ingredients (per a 4 persones)
500 gr de pasta
1/2 kg de musclos
250 gr de cloïsses
12 gambes
200 gr de calamars
3 grans d’all
200 gr de tomàquets
1 raig de vi blanc
julivert i alfàbrega
sal i oli d’oliva
Preparació
Primer de tot posem les cloïsses en un pot amb aigua i sal perquè trenguin la sorra. Netegem els musclos. Pelem les gambes reservant les pells i els caps que farem servir per al caldo concentrat.
En una cassola posem un raig d’oli, un all i un raig de vi blanc, afegim els musclos i esperem que s’obrin. I en una altra cassola fem el mateix amb les cloïsses. Quan estiguin obertes (2-3 minuts) ho colem.
Ara en una paella amb un raig d’oli posem un all tallat a làmines i fregim una mica sense que se’ns cremi. Tot seguit posem els tomàquets ratllats i després afegim els calamars -si són petits els podeu posar sencers i sinó, els talleu-. donem un parell de voltes, afegim la resta de marisc que tenim i ara posem el concentrat de peix (mireu ”I més coses...”), que haurem fet prèviament. I ho deixem fer a foc suau perquè s’integrin tots els sabors.
Mentrestant bullirem la pasta els minuts que indiqui el paquet i la colarem.
Afegim la pasta a la paella amb el sofregit i tot el marisc, remenem amb cura perquè la pasta quegi impregnada amb tota la resta d’aliments.
Per acabar agafem una mica del caldo concentrat, afegim julivert i alfàbrega, ho triturem i ho afegim també a la paella. Remenem i ja podem servir-ho. Bon profit!
I més coses... Concentrat de peix per a la pasta
Necessitem: 1 pastanaga, 1/2 ceba, 1 all, i raig de conyac, les pells i els caps de les gambes (que hem pelat per afegir a la pasta “alla Sagrestia”, oli d’oliva i aigua freda.
En una olla posem els caps i les pells de les gambes, la pastanaga, la ceba, l’all i un raig d’oli i ho torrem una mica.Afegim un raig de conyac i ho remenem. Després afegim aigua freda i quan bulli ho deixem bullir 15 minuts. Després ho triturem tot, ho colem i deixem reduir aquest caldo fins que quedi molt concentrat.