Es busca nom per a la tortuga que va fer la posta d'ous a la platja d'Arenys

Els oients del programa El Dominical de Ràdio Arenys han proposat: Simba, Picòrdia, Riera, Boira, Zenona, Picordina, Synera i Mariona
|

La tortuga que diumenge 11 de juliol va fer una posta d'ous a la platja de la Picòrdia podria tenir nom. El programa El dominical de Ràdio Arenys va proposar aquest diumenge als oients i entrevistats que proposessin un nom per a aquest animal que podria tornar aquest diumenge a fer una nova posta. Els noms que han sortit fins ara són Simba, Picòrdia, Riera, Boira, Zenona, Picordina, Synera i Mariona. 


El nom de Simba el va proposar una jove voluntària d'11 anys diumenge en directe a la Ràdio. L'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, també va fer la seva aportació i va plantejar "Zenona", feminitzant el nom del patró d'Arenys. Moreno va explicar que aquesta proposta barreja el nom del patró arenyenc amb la paraula "ona" que és molt marinera. 


MG 5874

Els ous que la tortuga va deixar a la platja de la Picòrdia. (X. Salbanyà)


Els oients van fer les seves aportacions mitjançant el Facebook de Ràdio Arenys i també a través del correu electrònic del programa El dominical que és eldominical@radioarenys.cat, o bé, el dominicalarenys@gmail.com.  El director del programa radiofònic Enric Sierra va proposar a la regidora de Participació, Laia Martin, que es podria demanar als 110 voluntaris que s'han apuntat per fer les vigilàncies del niu de la tortuga a la platja, que també facin les seves propostes de noms.


En aquest sentit, alguns voluntaris van proposar també noms per a les cries de tortuga quan neixin i van sortir Zenon, Pampita i Gesteta. Atès que al niu de la tortuga hi ha 90 ous, caldran molts noms per a totes les tortuguetes.


El mateix programa El dominical de Ràdio Arenys va fer fa uns anys una proposta de noms per als dos ànecs que es van instal·lar en la llacuna que es va formar al final de la Riera. Els oients van respondre a la crida de forma important i de tots els noms proposats, es va fer una votació i va sortir Negrita i Picarol.