La no exemplaritat

​Carta de Marc Lladó Alsina
|

Divendres 23 de juliol, dia després del ple de l’Ajuntament on, entre d’altres s’aprova la nova recollida selectiva, una de les problemàtiques del poble juntament amb la deixadesa general. A mitja tarda una veïna diposita la brossa en un dels molts punts negres que tenim on es van acumulant deixalles durant tot el dia i que amb sort la brigada retirarà l’endemà abans no es torni a fer piló.  


Escombraries2   xs


Aquest cop, se li crida l’atenció informant-la que aquelles no són hores de treure la brossa amb el que la resposta és que marxa de cap de setmana i no sap què fer-ne, segons l’Ajuntament en aquest cas l’hauries de portar a una zona de contenidors, àrea d’emergència, però igualment la veïna diposita la bossa en el punt negre.


Aquesta situació que es repeteix cada dia desenes de vegades i contribueix a estar envoltats de pilons de deixalles i bosses abandonades distribuïdes per tot el poble, és un dels problemes en què s’enfronta el consistori i justament ara s’ha aprovat el “nou” sistema de recollida.


En aquest cas resulta que la veïna a més a més és una regidora del poble que fins al moment d’aquest escrit no consta que ni se l’hagi amonestat. Regidora d’Educació, regidora del partit que més ha defensat la recollida Porta a Porta i eliminar les Àrees d’emergència, sí, aquells contenidors que n’has de fer ús quan en l’horari de treure la brossa no ets a casa o marxes de vacances per exemple. L’explicació del Govern Municipal a no prendre mesures a  l’acció de la regidora és que no hi ha proves ni denúncia formal feta a la Policia i que per això no la sancionen, excusa que cau per terra quan la mateixa regidora demana disculpes i dona les seves raons, per tant reconeix els fets.


Segons una companya de la regidora diu que estarà encantada de pagar la multa si li arriba, doncs ja sabeu Ajuntament i Govern, doneu exemple. Quin exemple dona el govern? Ningú d’Esquerra ni d’Arenys en Comú demanarà explicacions a la CUP? Recorden que tenen un Codi Ètic? L’Ajuntament no actua d’ofici arran d’un fet reconegut per la mateixa persona? Si no s’actua d’ofici en aquest cas, vol dir que l’Ajuntament no actuarà d’ofici mai més?


Marc Lladó Alsina

Veí d’un poble en decadència