L’institut de tot un poble

​Carta de Sandra Ubach, nova directora de l'Institut Els Tres Turons
|

L’institut Els Tres Turons d’Arenys de Mar ha passat una crisi de reputació important que ha afectat la seva comunitat educativa. L’AGENDA ha explicat aquests darrers mesos la preocupant situació que el nou equip directiu, encapçalat per Sandra Ubach, vol revertir. Aquesta tribuna és la seva declaració d’intencions. 


Sandra ubach2

Sandra Ubach és la nova directora de l'institut públic arenyenc.


Comencem una nova etapa a l’Institut Els Tres Turons i ho fem carregats de força i il·lusió, però també amb reptes i objectius pels quals ja estem treballant amb constància i unitat. Tot això, evidentment, des del respecte per la feina feta pels nostres companys de l’antic Equip Directiu, però amb mires a un futur on la innovació, la integració i la convivència esdevindran els nostres eixos principals. 


Els projectes seran part important en aquesta nova etapa. Recuperem l’activitat a l’observatori amb una programació oberta a tothom per gaudir d’un espai únic a la nostra zona. Aquests cicles de conferències i observacions seran possibles gràcies a acords signats amb les associacions astronòmiques més importants de la comarca. L’Astronomia estarà present als tres primers cursos de Secundària, com a projecte de centre, des d’on treballarem de manera transversal les diferents matèries. El nostre institut ha estat històricament pedrera de bons científics i tornar-ho a ser s’ha de potenciar des de l’arribada de l’alumnat. Si podem estar ben satisfets pel que fa a la part científica, no podem obviar la part lingüística i social, on no són pocs els casos de professionals del món del periodisme que van començar amb el nostre projecte de ràdio. Aquest curs sonarà novament l’Instifonies, el programa que l’alumnat de 3r d’ESO fa setmanalment, a través d’una optativa, a Ràdio Arenys, amb qui ja hem engegat motors per començar al setembre amb una matèria on poder oferir a l’alumnat un primer tastet del món de la ràdio o bé oferir continuïtat a allò que ja es va treballar durant Primària a les escoles, ja que els programes fets per joves és una prioritat per la ràdio local del nostre poble. 


Continuarem també potenciant amb força l’aprenentatge del Francès com a segona llengua estrangera; una bona quantitat del nostre alumnat supera amb èxit la prova del DELF i marxa de l’institut amb una altra titulació oficial. I no seran aquests els únics projectes que destacaran durant el curs vinent al nostre centre. Tornem a fer Robòtica, seguirem implementant les noves tecnologies a les matèries, treballarem l’autoestima i els valors, potenciarem un programa de Mediació, amb la col·laboració de l’Ajuntament i de les escoles adscrites, i seguirem oferint el nostre institut per jornades tan enriquidores com les del Dia PI i la de l’English Morning. I tot, i molt més, amb la vista posada a la primavera de l’any que ve, on esperem poder tirar endavant de manera oficial la metodologia STEAM, molt important per a equilibrar les necessitats educatives de totes les famílies d’Arenys. 


I per poder fer realitat tot això comptem amb un claustre de docents amb preparació i motivació, amb la confiança de moltes famílies arenyenques, amb una AFA amb qui col·laborarem de manera habitual i amb una renovada comunicació cordial i fluïda amb institucions, entitats i representants del nostre poble. Només així, anant tots a una, tornarem a deixar clar que som l’institut de tot un poble, el referent per a tota la nostra població. Nosaltres iniciem ara aquest apassionant camí, us hi esperem! Us necessitem i sabem que hi sereu! Bon inici de curs! 


Equip Directiu curs 2021-22. Institut Els Tres Turons. Sandra, Jonathan, Juanjo i Txell.