Tatin de tomàquet

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

Els ingredients

Pastis   Maria Sierra

800 gr tomàquets cherry 1 pasta de full 

2 cullerades sucre morè 

2 cullerades vinagre de Mòdena 

Herbes provençals, oli d’oliva, sal i pebre 

Burrata 

Per fer el caramel,  70 gr sucre morè 20 gr mantega 







Foto: Maria Sierra

Preparació

Primer de tot hem d’escaldar els tomàquets cherry. Els hi fem un tall en forma de creu al cul i en una olla amb aigua bullint.els hi deixem uns minuts. Els treiem i els posem en un bol amb aigua molt freda. i d’aquesta manera es podran pelar fàcilment. Els anem posant en un bol i els amanirem amb 2 cullerades de sucre, el vinagre, les herbes provençals, l’oli, la sal i el pebre. Ho remenem i ho deixarem reposar uns 20 minuts perquè agafin sabor. Després els posarem a escórrer perquè deixen anar tota l’aigua (almenys 1 hora). 


Mentrestant podem fer el caramel amb el sucre i la mantega. Quan el tinguem el posem en el fons del recipient que farem servir per fer la tatin al forn. 


Sobre del caramel posem tots els tomàquets, de manera que quedi tot el recipient ben cobert i ho posarem al forn, què previament hem preescalfat, a 150º uns 60 minuts.. Millor anem controlant que no se’ns cremi. Ho treiem del forn i posem per sobre dels tomàquets la pasta de full i el tornem al forn a 180º i ho deixem el temps que digui el fabricant o fins que la pasta ja estigui torradeta. 


Finalment, fora del forn i quan s’hagi refredat una mica li donem la volta, ho pincellem amb l’oli de macerar del principi i ho decorem amb una burrata i, si en teniu, unes fulles de alfàbrega. Bon profit!


I més coses...

Podem fer un postre de tardor, que és molt fàcil i fa molt goig. 


Necessitem: un paquet de gelatina de menta, mató fresc i magranes. 


Primer de tot haurem de fer la gelatina seguint les indicacions del paquet que hem comprat. L’hem de fer d’un centrímetre de gruix. Després pelarem les magranes i tindrem a punt el mató. 


Per emplatar fem servir cercles i dins hi posarem a sota de tot la gelatina, que haurem tallat amb el mateix cercle, a sobre hi posem unes cullerades de mató i després unes cullerades de magrana. Treiem el cercle i servim.