Pastís de castanyes i xocolata

​Amb l'arribada del fred cuinem un dolç amb un producte típic de la tardor
|

Els ingredients

200 gr de castanyes 

50 ml de llet 

250 gr de xocolata per fondre 

2 ous 

80 gr de sucre 

60 ml d’oli d’oliva 

30 gr de farina blat de moro 

50 ml d’aigua 

1 culleradeta de canyella en pols


Cuina   Maria Sierra

Foto: Maria Sierra


Preparació

Primer rentarem les castanyes, les posarem en un bol, les cobrim d’aigua i les coem uns 15 minuts a no massa potència. Retirem, deixem refredar dos minuts i les pelarem. Reservem unes quantes per decorar i la resta les posem en un bol de batedora, hi afegim la llet calenta i les triturem fins que quedi una crema de castanyes. Preescalfem el forn a 170º.


En un bol fonem 150 gr de la xocolata i la reservem. Això ho podeu fer al bany Maria o al microones. Separem les clares dels rovells. Muntem a punt de neu les clares. I en un altre bol afegim el sucre als rovells i amb unes varetes ho clarifiquem fins que dobli el volum. Afegirem la crema de castanyes, l’oli d’oliva, la farina de blat de moro (Maizena) i ho barregem suaument amb les varetes. Després hi afegim la xocolata que hem fos i ho tornem a barrejar. Ara anirem incorporant les clares muntades i ho farem suaument amb una espàtula, fins que tinguem una massa ben integrada. 


Untem un motlle amb mantega i farina pels voltants i hi aboquem la massa. Ho posarem al forn uns 30-35 minuts. El punxem per comprovar que està fet. Treiem del forn, ho deixem refredar sobre una reixeta i després ho desmotllem. Ara hem de fondre la resta de la xocolata amb els 50 ml d’aigua i la canyella. Posem per sobre del pastís la xocolata desfeta i podem acabar decorant amb les castanyes que hem reservat. Bon profit!