Ramen vegetal

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

Els ingredients

1 poma 

1 porro 

1 ceba 

1 cabeça d’alls 

Carabassó 

Xampinyons 

Xiitakes secs 

Fideus per a Ramen 

Tofu i gingebre 

Ou Oli, sal, oli de sèsam i aigua


Cuina   maria sierraFoto: Maria Sierra


Preparació

El més important del ramen és el caldo. Per això posarem en una olla amb un bon raig d’oli d’oliva, la ceba tallada per la meitat, la poma tallada per la meitat, la cabeça d’alls també tallada per la meitat, el porro també tallat a trossos, un tros de gingebre també tallat i els xiitakes secs. Remenem i daurem tots aquests ingredients que tenim a l’olla i quan agafin color torrat hi afegirem dos litres d’aigua i ho deixarem bullir uns 30-40 minuts. 


Ara en un bol o plat fondo tallarem el carabassó i els xampinyons en làmines molt fines. Reservem. En un potet petit posarem un bon raig de soja, un raig petit de vinagre (jo he posat vinagre d’arròs) i un raig d’oli de sèsam. Ho barregem bé i tot això ho posem dins del bol del carabassó i xampinyons perquè es vagi macerant. Ho reservem. A banda couen els fideus especials per al ramen. N’hi ha de cocció ràpida de 2 - 4 minuts. Us quedaran igual de bons. 


Agafarem el tofu i el tallarem a làmines també molt fines. Ara farem l’ou, que no ha de ser un ou dur, sinó que ha de quedar-nos cruet per dins. Per fer això, posarem l’ou en aigua i quan bulli comptarem exactament 5 minuts. El pelem i reservem. 


Ja tenim totes les elaboracions fetes i ara hem de muntar el plat. Posarem al voltant del plat el carabassó i xampinyons marinats. Al centre hi posem els fideus. Tirem per sobre el caldo. Afegim el tofu i al mig del plat hi posem l’ou. Bon profit!