Enrenou polític per la possibilitat que el CAP d'Arenys perdi el servei de pediatria

​L'alcaldessa d'Arenys de Mar ha negat que el servei es pugui perdre, mentre que l'alcalde d'Arenys de Munt reclama que el pediatre torni al municipi
|

El comunicat de Junts per Arenys publicat ahir on s'alertava de la possibilitat que el CAP d'Arenys de Mar perdi el servei de pediatria ha aixecat polseguera política. Aquest comunicat arriba després que la formació es reunís dissabte passat amb el conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon.


CAP   xs


L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Sánchez, va publicar un tweet ahir al vespre on criticava que en aquesta reunió s'hi tractessin aquests temes, junt amb l'ampliació del cap, quan no se n'ha informat els ajuntaments afectats. Sánchez ha lamentat la "manca de respecte institucional" i ha demanat una reunió amb el conseller Argimon per recuperar el servei de pediatria a Arenys de Munt. En aquest sentit, les reivindicacions per tornar a tenir pediatre ja fa mesos que s'allarguen. A banda del tweet, Sánchez també ha fet declaracions a Ràdio Arenys on ha dit que "se sent marginat i ofès". 


D'altra banda, l'alcaldessa d'Arenys de Mar, Annabel Moreno, també ha expressat el seu malestar. En declaracions a Ràdio Arenys, Moreno ha afirmat taxativament que "el servei de pediatria es quedarà a Arenys de Mar". A més, ha afegit que "el CatSalut m'ha confirmat que res no canviarà". Moreno ha demanat a Junts per Arenys que no faci un ús polític amb aquest tema


El Departament de Salut fa més d’un any que avisa de la necessitat de comptar amb un local on ubicar el servei de pediatria, que actualment dóna servei als dos Arenys. L’actual sistema territorial és un nou model organitzatiu que la regió Metropolitana Nord està desplegant en diferents llocs i des del Departament ja s’ha confirmat que es fusionaran els serveis de pediatria de diferents municipis. Segons ha pogut saber l'Agenda, aquesta fusió incorporaria els serveis dels dos Arenys i possiblement, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Caldes d'Estrac.