Les treballadores de l'Escola Bressol volen un millor acord amb l'Ajuntament

Carta de les treballadores l'Escola Bressol Els Colors a L'Agenda
|

Les treballadores de l’Escola Bressol Municipal dels Colors volem manifestar l’angoixa i la decepció que ens ha provocat la situació laboral que anem dialogant i negociant des dels inicis fins avui.


L'any 2019 vam fer una instància a l’Ajuntament demanant millores del servei, entre altres un augment de sou, tenint en compte que el nostre sou està congelat des del mes de setembre de l’any 2010 i que som les treballadores pitjor pagades del Maresme i més enllà.


Des de llavors han governat diversos partits polítics al municipi i ens hem reunit en moltes ocasions amb els regidors/es d’educació que han anat agafant el càrrec; cap govern ens ha concedit la millora salarial que creiem que és justa, tot i que, amb paraules se’ns ha demanat paciència i comprensió, i se’ns ha dit que en les negociacions del següent concurs seria el moment on podríem aconseguir aquestes millores.


Aquest moment va arribar el curs passat, i després de tant esperar, a hores d’ara estan a punt de ser aprovats uns plecs que, pel que sembla, deixen molt a desitjar; atès que no hi haurà cap increment salarial per als treballadors/es, ni cap millora en el servei.


Els assessors del sindicat d'ensenyament USOC, en representació de l’equip educatiu de l’escola bressol dels Colors, han mantingut diverses reunions amb la regidora Marta Prades i la tècnica Pilar Pelegrí durant l’últim curs i han estat oferint moltes propostes de millora de cara als plecs, tal com han fet a altres Ajuntaments dels municipis del voltant. En aquest cas no sembla que l’equip de govern vulgui fer realitat cap d’aquestes millores. Això ens deixa en una posició molt poc favorable com a treballadors/es i dóna molt poc valor al servei educatiu que estem oferint com a municipi.


Tenim constància que en els Ajuntaments de tots els altres municipis sí que s’han sentit les propostes que demanaven les treballadores juntament amb el sindicat USOC, i s’han signat uns plecs favorables per a les treballadores i els treballadors. Doncs és evident que el nivell de vida puja cada vegada més i els nostres sous romanen congelats des de fa molts anys.


Tot i que sempre se’ns ha donat a entendre la dificultat que suposava fer efectiu l’augment salarial, abans de l’estiu la regidora i la tècnica havien confirmat (als assessors del sindicat USOC i a les entrevistes realitzades a Ràdio Arenys i a l’Agenda) que es farien aquestes millores en la mida del possible. No era gaire elevat l’augment que es contemplava, però com a mínim hi era, cosa que no sembla que es pugui dur a terme ara.


Som conscients que la nostra escola és la que té pitjors condicions salarials del Maresme i, en canvi, oferim un servei de qualitat a les famílies i als infants del poble, igual que la resta de municipis. Després de tants anys d’espera, quan ja vèiem una mica de llum i de bones intencions, tornem a rebre una negativa i ara ja estem esgotades emocionalment i decebudes amb tot plegat.


Fem una gran tasca educativa i posem tota l’ànima en què fem i en com ho fem; anem a treballar amb el millor dels nostres somriures i amb la il·lusió i la motivació que ens fan sentir els infants dia a dia a l’escola, això no obstant, pensem que ja és hora de mostrar el nostre neguit i la nostra postura de disconformitat amb aquests plecs.


Sol licitem que no siguin aprovats els plecs en el proper Ple Municipal de divendres i que es treballi per aconseguir condicions més favorables per a nosaltres. Evidentment, això comporta que es destini alguna partida econòmica perquè l’empresa que gestioni l’escola bressol pugui millorar els salaris de les persones que hi treballem i que tants anys portem esperant.