L'Ajuntament reconeix separadament l'Escola Bressol Maricel

​Ha aprovat per unanimitat un conveni amb del Departament d'Educació per a crear el centre i en licitarà el servei aquest 2022
|

El ple municipal va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups polítics la creació de l'Escola Bressol Maricel. En realitat, el centre docent ja funciona com a part del servei municipal d'escola bressol des del setembre del 2019. Aleshores l'Ajuntament va assumir-la d'urgència després que les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül anunciessin que no se'n podien fer càrrec. El que es va aprovar ahir va ser el conveni amb el Departament d'Educació per tal de reconèixer segregadament el centre, que fins ara funcionava conjuntament amb l'Escola Bressol Els Colors. 


Maricel


La regidora d'Educació, Marta Prades, va explicar que es tractava d'una formalitat per tal de procedir, durant el 2022 a la licitació del servei. També s'haurà de licitar de nou el servei de l'Escola Bressol Els Colors, ja que caduca el contracte amb la Fundació Pere Tarrés. Prades va afirmar que el conveni amb el Departament d'Educació és un conveni tipus. Per aquest motiu, l'oposició en va criticar el retard, tot i votar a favor de la proposta. Els portaveus de JxA i PSC van recordar que encara hi ha pendent les obres d'accés a l'escola. 


Un altre tema que també va sortir, tant en aquest punt, com en el punt del pressupost és l'augment salarial de les treballadores de l'Escola Bressol municipal que ja fa temps que denuncien que tenen els salaris més baixos de la província de Barcelona. Aquesta mateixa setmana, les treballadores van tronar a trametre una carta a l'Agenda queixant-se del seu estat salarial en comparació amb altres centres de la rodalia.