L’observartori astronòmic de l’institut es dirà Joan Antoni Curto

​Carta de l'Institut Els Tres Turons
|

"A finals de gener, l'institut Els Tres Turons celebrarà un acte commemoratiu per a donar nom a l'observatori de l'institut que passarà a anomenar-se “Observatori astronòmic Joan Antoni Curto”. El claustre de l'institut ha votat aquesta proposta de la direcció del centre en agraïment a la dedicació en aquest projecte que en Joan Antoni Curto, geòleg i doctor en paleontologia i antic director de l'institut durant molts anys, sempre ha mostrat. De fet, va ser ell qui va iniciar el projecte, invertint els diners guanyats amb uns treballs de recerca d'uns alumnes seus i que ell va tutoritzar. 


Toni curto

Joan Antoni Curto a l'observatori astronòmic de Els Tres Turons.


Aquests treballs van guanyar premis en l'àmbit estatal i en l'àmbit europeu. Amb la Montserrat Coll i la Mariona Picart, el 1998, va guanyar el premi per poder participar en el concurs europeu per a joves científics amb el treball sobre la producció comercialment viable de piscifactories de sardines i anxoves. Amb en Joan Munic i l'Arlet Bellvehí el 1999 van guanyar amb el treball sobre la recuperació dels amfibis davant l'amenaça dels peixos exòtics. Amb l'Anna Hernández i la Montserrat Puigvert van anar a Amsterdam l'any 2000. Amb en Marc Campeny i en Marc Oliva van quedar finalistes a Estocolm amb un treball sobre la contaminació pel petroli dels foraminífers del Mediterrani. I gràcies a aquests treballs premiats, entre d'altres, en Joan Antoni Curto va decidir invertir en un observatori astronòmic al terrat de l'institut. També va tenir l'ajuda de l'Oriol Font, antic professor d'història de l'institut, qui va dedicar moltes hores al muntatge i manteniment de l'observatori. 


Actualment, amb la nova directora, Sandra Ubach, el centre vol tornar a donar protagonisme a aquest observatori amb el qual s'han fet, es fan i es faran bones observacions i treballs pels alumnes de l'institut amb l'actual ajuda i excel·lent dedicació del professor de tecnologia i gran científic, en Pere Novell. 


En Joan Antoni Curto, ara ja jubilat, i ben mereixedor d'aquest acte, ha acceptat de bon grat aquest reconeixement. 

Enhorabona, Toni!"


Institut Els Tres Turons d’Arenys de Mar