Arenys es prepara per celebrar Carnaval

​S'han recuperat gairebé tots els actes més tradicionals de la festa: la Rua, el ball infantil, l'escudella de recapte i la sardinada
|

Aquest dijous és Dijous Gras i això vol dir que torna Carnaval, que aquest any tornarà a omplir el carrer d'actes i activitats. Malgrat que les opcions virtuals van permetre superar el confinament i restriccions de l'any passat, enguany, la celebració retorna recuperant la presència als carrers. Segons avança la regidoria de Festes, encara no es farà tota l'activitat que es voldria, però sí que es recuperen gairebé tots els actes més tradicionals de la festa: la Rua, el ball infantil, l'escudella de recapte i la sardinada. Tota la informació és al web del Carnaval d'Arenys.


CARNALVAL cap


Els actes de Carnaval començaran dijous amb una Hora del conte especial a la sala d'actes de la biblioteca a càrrec de Mireia Peña. L'encarregat de governar el poble aquests dies, i que ens acompanyarà a la Rua i farà el seu discurs a la plaça de l'Església, serà en Joan de Guineu. Aquest personatge del Carnaval arenyenc del segle XIX, recuperat per ca la Rita farà el paper de rei Carnestoltes. També hi haurà taller per poder fer una mascareta o el ninot de Guineu dissabte al matí, a la plaça de l'Església. El taller de màscares serà diumenge al matí al patí del Calisay. 


A les 5 de la tarda, començarà la Rua de Carnaval, a la Riera des del carrer Montserrat fins a la plaça de l'Església, on en acabat, hi haurà el pregó d'en Joan de Guineu i ball infantil amb Pep López. Per a la rua ja s'hi han apuntat diverses entitats i, segons ha pogut saber l'Agenda, algunes d'elles han duplicat la participació. És el cas de l'AMPA de la Presentació que passa de 60 persones el 2020 fins a 120 aquest any. D'altres entitats, com el Cau Flos i Calcat, no participaran aquest any de la rua, per no haver tingut temps de preparar-la. En aquest cas, l'agrupament escolta ha preparat una festa de Carnaval a la plaça de la Sardana. La nit de dissabte no hi haurà ball popular de Carnaval, de les poques activitats que no s'ha recuperat. Sí que hi haurà ball a l'Ateneu Arenyenc a partir de dos quarts d'11 de la nit amb l'actuació del Duet Ària. Aquest acte comptarà amb un concurs de disfresses.


Els actes de Carnaval seguiran el dimarts, primer de març, amb la preparació de la tradicional Escudella de Recapte a càrrec de l'AEiG Flos i Calcat. A partir de les 10 del matí, els arenyencs ja podran dur els ingredients que considerin per a aquest brou tan popular que se servirà a les 8 del vespre. Aquells que en vulguin menjar s'han de dur el plat i la cullera de casa. Per amenitzar la vetllada, des de dos quarts de 7 de la tarda, la Banda de l'Escola de Música i Los Sarita oferiran diversos concerts al mateix Centre Cultural Calisay. 



Finalment, Dimecres de Cendra, es fara lectura del testament d'en Joan de Guineu a càrrec de ca la Rita. L'enterrament de la sardina anirà acompanyat d'una sardinada popular a càrrec de l'Associació de Dones Ana Saez i l'Arenys Bàsquet. Coincidint amb els actes de Carnaval, com ja és costum, se celebraran les eleccions a l'Arenyenca de l'Any 2021, que organitza l'Associació d'Informadors d'Arenys.