La caravana solidària arriba d'Ucraïna amb 32 refugiats

La majoria han seguit el seu camí cap a altres destinacions arreu d'Espanya, mentre que 10 s'han quedat a Arenys i uns altres 3 a Canet
|

La comitiva arenyenca que va anar fins a la frontera d'Ucraïna va arribar ahir al migdia a Arenys de Mar, després de fer 3.000 kilòmetres d'anada i 3.000 de tornada. Segons han explicat alguns dels integrants a les xarxes socials, el trajecte ha durat 4 dies, on han dormit molt poques hores. Els set cotxes que hi participaven anaven plens de menjar, roba i medicaments. Alguns d'aquests medicaments han anat destinats a un hospital oncològic de nens, que havia de donar en mà als voluntaris que entren dins de la zona de gerra a Ucraïna. Entre aquests voluntaris, expliquen, s'hi ha quedat un noi de Malgrat que va pujar amb la caravana arenyenca i que ha entrat a Ucraïna per treure gent de l'altre costat de la frontera i poder-los dur  a algun lloc d'Europa.


Ucraina1

La rebuda de la comitiva i els refugiats al restaurant Capote. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar. 

 

Segons expliquen els voluntaris, han vist escenes molt dures amb molt de patiment. Aquesta caravana solidària va ser una  iniciativa de José Luis Montes, a la qual es van afegir altres voluntaris. Entre ells es van organitzar per a recollir diners, menjar i medicaments, mentre s'hi afegir altra gent, alguns de fora d'Arenys. Durant el viatge, també han detallat, s'hi va afegir un altre noi que viatjava sol. A la tornada van baixar amb 32 refugiats ucraïnesos. D'aquests 32, 12 són a casa d'una voluntària de la caravana i van a Màlaga amb familiars, 2 han seguit cap a València, i 5 més cap a Santander. Uns altres tres refugiats s'han quedat a Canet i els 10 restants s'han repartit a casa de dues famílies d'Arenys.


Segons han anunciat a les xarxes socials, aquest grup de voluntaris ja disposa d'una bona quantitat de diners altra vegada, a partir d'aportacions solidàries de diversos arenyencs, i es plantegen repetir el viatge per lliurar més aliments, medicaments i roba. També volen baixar més refugiats, que podrien comptar amb diverses famílies d'acollida. L’arribada es va viure amb molta emoció amb una rebuda al restaurant Capote, no lliure de polèmica. Des de l’Ajuntament d’Arenys de Mar se’ls ha ofert la possibilitat per empadronar-se, escolaritzar els infants i tenir targeta sanitària.