Els ingredients (per a 4 persones)
250 gr. de xocolata negre per a postres
50 gr. de mantega
100 gr. de sucre
2 ous
200 gr. de farina
1/2 culleradeta de llevat químic
1 pessic de sal
1 culleradeta de sucre glas
Preparació
Avui prepararen unes galetes molt fàcils de fer i que us poden servir per esmorzar, berenar, de postres o per acompanyar amb un cafè. Us encantaran.
Primer de tot hem de fondre la xocolata en un bol. Ho podeu fer al bany maria o si voleu anar més ràpid també es pot fer al microones (alerta no se us cremi). Quan s’hagi fos, afegim la mantega i ho remenem perquè s’integrin.
En un altre bol, i amb ajuda d’una batedora o baretes electriques, haurem de batre els ous amb el sucre durant uns 5 minuts fins que dobli el seu volum i es torni blanquinós. Després afegim la xocolata fosa amb la mantega i ho barregem tot.
Ara afegirem la part sòlida dels ingredients. Afegim la farina, el llevat químic i el pessic de sal, tot això ho farem tamissant amb un colador o un tamissador per anar-hi incorporant aire. Ho anem barrejant tot, però suaument sense treballar massa la preparació però que quedin tots els ingredients units. Ho reservem a la nevera una horeta.
Passada aquesta estona ho treiem de la nevera i anirem fent boletes del tamany similiar a una nou o una mica més gran, les passem pel sucre glas, com si les arrebossessim, i les posem en una safata de forn coberta amb paper vegetal.
Penseu posar les boletes separades perquè no s’enganxin. Ho ficarem al forn preescalfat a 180º durant 10 minuts fins que veieu que es fan unes esquerdes per sobre. Deixem refredar. Bon profit!