Rotllet de xocolata

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

IMG 20220430 152258

Els ingredients (per a 6 persones)

4 ous 

80 gr de sucre / 60 gr de farina

20 gr de xocolata pur en pols

20 gr de mantega 

2 cullerades petites d’essència vainilla 

Melmelada 

Xocolata negra per fondre 

Crema de llet 

Maduixes


Foto: Maria Sierra


Preparació

En un bol batre els ous amb el sucre fins que es torni més clar i espès. Tamissem la farina i el cacau pur. Fonem la mantega i deixem que quedi tèbia.


Incorporem els ingredients sòlids als ous batuts i després la mantega. Ho remenem fins que quedi una massa homogènia. 


Agafem una safata de forn,coloquem paper vegetal a la base i ho untem amb una mica de mantega. Tot seguit hi posem la massa i l’estenem per tota la safata de forn perquè quedi igual de gruix per tota la safata. Ho posem al forn, que prèviament hem preescalfat, a 200º uns 10 o 12 minuts. Ho treiem del forn i ara treiem la massa de la safata, li donem la volta sobre un drap net on si voleu hi podeu escampar una mica de sucre. Amb la mateixa placa de forn ho tapem perquè mantingui la humitat i esperem que es refredi una mica. 


Posarem per sobre de la massa melmelada del gust que més us agradi. Jo en aquest cas l’he posada de fruits vermells i també hi he afegit crema de xocolata.I amb molt de compte l’enrotllem. El posem sobre una reixeta i reservem. 


Fem la cobertura: En un bol trossegem la xocolata per fondre. Escalfem la crema de llet i quan estigui calenta la tirem per sobre de la xocolata i ho anem remenant fins que s’hagin fos tots els trossos de xocolata. 


Ho tirem per sobre del rotlle que tenim a la reixeta fins que quedi ben cobert. I per acabar el decorem amb maduixes. 


Bon profit!