ERC i PSC negocien l'estabilitat del govern municipal a canvi d'aturar el Porta a Porta

Els socialistes es mantindrien a l'oposició a canvi d'oferir suports puntuals amb temes com la neteja viària​ i en les dependències municipals
|

ERC i el PSC d'Arenys de Mar negocien un pacte de col·laboració i suport pels 9 mesos que queden del mandat actual. Després que la CUP trenqués el pacte de govern ahir dimarts, 9 d'agost, totes les mirades estaven posades en els moviments en aquest sentit. Així ho apuntava el mateix exsoci de govern -la CUP- en el seu comunicat dimissionari. Tot i que el PSC no formaria part del govern municipal, seria el soci preferent des de l'oposició, i donaria suport a ERC en temes com la neteja.


PLENARI FEBRER  XS

L'actual govern amb el PSC, en una imatge d'arxiu. 


Segons ha pogut saber L'Agenda, abans de retirar les competències de Serveis Municipals i Medi Ambient a Ona Curto, l'alcaldessa Annabel Moreno va contactar amb el portaveu socialista, Jordi Muñiz, per conèixer la disponibilitat del PSC per apuntalar el nou govern en minoria d'ERC i comuns. En aquest sentit, ERC ja preveia que la CUP no tindria altra opció que trencar el pacte de govern. 


El Partit dels Socialistes de Catalunya hauria decidit de no entrar a govern, però arribar a pactes puntuals per responsabilitat i tenint en compte el seu programa electoral. Així, una de les primeres condicions és aturar l'expansió del servei de recollida selectiva de residus Porta a Porta, a tot el municipi. Aquest, era un dels elements fundacionals del pacte ERC-CUP-Arenys en Comú, que el PSC sempre havia bloquejat en diversos governs anteriors amb ERC. Les fonts consultades, assenyalen que ERC acceptaria aquesta transacció amb l'argument que el nou contracte, preparat per la regidora Ona Curto, no té preparat els materials per ser acomplert amb garanties. 


Tampoc es descarta un pla de xoc en l'àmbit de la neteja urbana, perquè sigui notori el canvi de rumb en aquesta àrea de govern. Tot i això, no hi ha tancat encara cap pacte pel suport pels pressupostos del 2023, ni més enllà. Els socialistes deixen la porta oberta a pactes amb diverses formacions després de les eleccions del maig vinent. Fonts socialistes demostren un cert descontentament del partit amb els republicans en preferir la CUP després de les passades eleccions del 2019. Aquest pacte de col·laboració, agafa desprevingut al soci minoritari del govern municipal, Arenys en Comú, gran defensor de Porta a Porta a tot el municipi.