Arenys en Comú també abandona el govern d'Arenys de Mar

​Moreno governarà en solitari a partir de demà amb només els sis regidors d'ERC després d'obrir una crisi de govern amb la CUP aquest dilluns
|

L'assemblea d'Arenys en Comú ha decidit en una reunió extraordinària abandonar el govern de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i passar a l’oposició. Pels comuns, "la decisió unilateral de l’alcaldia de treure les competències delegades a la regidora de la CUP Ona Curto, significa per part del grup d’ERC l’incompliment del pacte de Govern signat per al mandat 2019-2023 que recollia tant les línies programàtiques com el cartipàs municipal i els mecanismes de seguiment". La formació, liderada pel primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Social i Salut Públic, Josep Antoni López, deixa així a Esquerra Republicana de Catalunya en solitari al front del govern d'Arenys de Mar. 


Caps de llista de govern   xs

López, Moreno i Curto, en el ple d'investidura. 


Els comuns es mostrem molt crítics amb l'alcaldessa, Annabel Moreno, per la manera que s’ha gestionat la crisi de govern. Així, afirmen que "la relació per part d’Alcaldia amb la CUP i pel fet que poden perillar acords programàtics importants com la implantació de la recollida selectiva". Així, López abandonarà les àrees que tenia delegades fins ara després de la decisió de l'assemblea. Pel fins ara soci minoritari del govern, "no s’explica aquesta situació sense esgotar prèviament totes les vies de mediació i de diàleg possible fora que sigui una maniobra electoralista i d’acabar amb el projecte polític d’esquerres".


En el mateix comunicat, -el segon d'aquesta setmana- els comuns lamenten "haver arribat a aquesta situació, prenent decisions de manera unilateral sense intentar salvar la situació que ha generat tot plegat". A partir d’aquest moment, donen també per trencat el pacte de govern, tot i que anuncien "mantenir la lleialtat institucional que requereix una crisi com aquesta" . Amb només 6 regidors, ERC haurà de fer front a governar en solitari els 9 mesos que queden de govern, després que la CUP sortís del govern ahir dimarts, 9 d'agost.