Llobarro al forn

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa
|

Cuina   MS

Els ingredients (per a 4 persones):

4 llobarros 

2 o 3 cebes tendres 

8 o 10 patates petites 

1 gotet de vi ranci 

1 gotet de caldo de peix 

5 o 6 grans d’all 

oli d’oliva 

sal 

pebre


Foto: Maria Sierra


Preparació

Aquesta recepta és molt fàcil i hi ha moltes versions. Diria que tothom té la seva manera de ferla. Jo ara us deixo una de les que faig últimament, però com us dic, podeu posar-hi el vostre toc i segur que quedarà boníssim igual. 


Quan compreu els llobarros a la peixateria digueu que us els netegin i que els hi treguin les espines, com si fossin filets, però jo demano que ho facin com un llibret. Així queda més melós. 


Primer de tot encenem el forn perquè s’escalfi a 200º. I ara preparem a la mateixa safata de forn. Hi posem un bon raig d’oli d’oliva, posarem una base de ceba tendra que haurem tallat a juliana. Ha de quedar tota la base de la safata ben coberta. Hi posarem a sobre les patates tallades a rodanxes i ha de quedat tot ple, ben cobert. Gairebé tothom diu que són millor les patates que el peix... Un petit apunt sobre les patates: Jo hi poso les petites de guarnició, les rento i sense pelarles les tallo a rodanxes. Abans de posar-ho al forn, li afegim el raig de vi ranci i un pessic de sal i pebre. Ho posem al forn 20 minuts. 


Mentrestant, tallem els alls i els passem per una paella que quedin daurats i resevem. Passats els 20 minuts, treiem la safata i hi posem a sobre els llobarros que ja haurem salpebrat. Hi afegim el caldo de peix, remullant les patates, i repartim per sobre el peix i les patates els alls i l’oli de la paella. Ho tornem a posar al forn, uns 7 o 8 minuts. I ja ho podreu servir.