Declara el director de Ràdio Arenys pel cas de les presumptes factures irregulars

La persona implicada també va declarar al Jutjat número ​2 d'Arenys de Mar i per ara no hi ha ningú investigat
|

El director de Ràdio Arenys, Ignasi Oliva, va declarar ahir, dilluns 12 de setembre, en qualitat de testimoni en el Jutjat d'Instrucció número 2 d’Arenys de Mar en el cas que investiga la Fiscalia per presumptes irregularitats de determinats serveis cobrats a l’emissora. Segons va avançar Ràdio Arenys, es va tractar una cita prèvia en què també s'ha citat a declarar la persona implicada sense que, en aquests moments, hi hagi ningú investigat.


Jutjats2  xs

L'instructor de la Diputació de Barcelona va concloure que hi havia indicis de criminalitat. 


A principis d’any, la Fiscalia va requerir documentació sobre aquest cas tant a la Ràdio com a l’Ajuntament d’Arenys.  Paral·lelament, des de la Diputació de Barcelona també es va obrir una investigació al respecte en què va parlar amb totes les parts. La conclusió que va extreure l’instructor de l’organisme supramunicipal a mitjan maig va ser que hi havia indicis de criminalitat i va deixar el procés en suspens perquè fos la Fiscalia l’encarregada de determinar si hi havia algun tipus de delicte.


Cal recordar que, segons consta en l’acta de la reunió del consell d’administració de Ràdio Arenys del 17 de desembre passat, els fets que s’investiguen tenen a veure amb un empleat de l’emissora que presumptament hauria falsificat un NIF per defraudar a Hisenda mitjançant una entitat “inexistent”. A més, aquesta “utilitzava com a tapadora per convertir diners blancs en negre des de l'octubre del 2012 fins al juliol del 2021”. En aquesta reunió també es fa constar l’ús presumptament irregular de les credencials de Ràdio Arenys i es qüestiona la facturació per la realització d’un programa radiofònic durant nou anys per valor de 93.000 euros