El govern relleva el cap de la Policia Local d'Arenys de Mar

L’alcaldessa i el regidor de Governació van comunicar divendres passat al cap de la Policia Local la decisió de rellevar-lo
|

L’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i el regidor de Governació, Josep Maria Pruna, van comunicar divendres passat al cap de la Policia Local, Sebastià Górriz, la decisió de rellevar-lo com a màxim responsable del cos policial municipal atès que al proper mes de maig arribarà a l’edat de jubilació. Górriz serà substituït en el càrrec per Juan José Martínez Ortigosa, que és l’actual sots-cap policial.


Segons que han explicat a l’AGENDA fonts del govern, la intenció és propiciar un “relleu adequat” durant els mesos que queden per a la jubilació de Górriz a qui agraeixen el treball realitzat durant els seus 43 anys de servei. En aquest sentit, el govern local té la intenció d’organitzar un acte de reconeixement a la feina que ha desenvolupat el cap policial a Arenys de Mar.


La voluntat del govern era consensuar amb Górriz el seu relleu, però no ha estat així. El cap de la Policia Local s’ha sorprès per la pressa de destituir-lo en el càrrec ara i considera que no hi havia cap raó perquè l’alcaldessa i el regidor realitzessin el canvi a l’abril o al maig vinent, just quan li arribava la jubilació tal com s’ha fet amb altres casos com ara amb la directora de Serveis Socials, Montse Altés, que es va jubilar abans de l’estiu i no va ser rellevada fins que va marxar.


En aquest sentit, Górriz i Martínez Ortigosa treballen junts des de fa anys i s’han intercanviat les funcions durant les vacances o baixes. Per això, hom pensa que Ortigosa no necessita d’una transició de mesos de durada perquè coneix perfectament la tasca de cap pel fet que l’ha desenvolupada de forma habitual en els últims anys. Fonts municipals expliquen que la decisió de rellevar Górriz es va prendre fa quasi un any i estava preparada pel gener passat, però es va ajornar.


WhatsApp Image 2022 09 28 at 13.18.14

Juan José Martínez Ortigosa i Sebastià Górriz, el passat 11 de setembre. (Foto: X. Salbanyà)


Górriz es troba de baixa per malaltia des que li van comunicar el relleu. Tot i això, el decret d’alcaldia per rellevar-lo del càrrec de cap i nomenar Ortigosa està a punt de firmar. Tant és així, que els líders del grups municipals han estat informats del canvi que es produirà de manera imminent.


La Policia Local d’Arenys de Mar compta amb 41 efectius i ha protagonitzat en els darrers temps diverses polèmiques i enfrontaments amb el govern municipal, principalment en matèria laboral i d’hores extres. El conflicte més recent va ser una vaga encoberta durant la revetlla de Sant Joan del 2020 en la qual fins a 18 agents van coincidir en agafar-se la baixa mèdica i va deixar sense pràcticament policies la cobertura d’una nit que sempre és complicada. Arran d’aquells fets, l’alcaldessa va obrir un investigació interna i es van tramitar expedients a alguns dels agents.


També són conegudes les discrepàncies entre la Policia Local i els actuals responsables municipals sobre l’aplicació d’algunes iniciatives en matèria de seguretat, vialitat, organització o necessitats de material.