Els pisos de lloguer social es queden sense promotors

Les fundacions que havien de construir-los renuncien al projecte
|

Fundació Família i Benestar Social i Grup Qualitat són les dues entitats a qui l’Ajuntament d’Arenys de Mar va cedir durant 75 anys un solar al rial del Bareu perquè construïssin 50 pisos de lloguer assequible. D’això ha fet un any i ara, les dues entitats han comunicat a l’Ajuntament que es retiren del projecte i que no faran els pisos perquè no tenen liquiditat i no es veuen amb cor d’impulsar el projecte amb els diners que havien acordat atès l’increment dels preus dels materials de construcció. 


La retirada de les dues entitats és un gerro d’aigua freda per l’Ajuntament que comptava que les obres es podrien haver iniciat i veuran que abans de les eleccions no hi haurà nous pisos de lloguer assequible com havien previst


Pisos bareu 2  xs

Els pisos s’havien de fer en aquest solar del Bareu. Foto: Xavi Salbanyà


Les negociacions municipals es centren ara en no perdre la subvenció d’1,2 milions d’euros que havia rebut aquest projecte i que l’Ajuntament intenta mantenir. L’alcaldessa Annabel Moreno va informar d’aquest sobtat entrebanc en el ple de setembre i va explicar que s’ha assegurat que la subvenció reverteixi en l’Ajuntament i estudia que sigui el consistori amb els seus propis recursos tècnics qui tiri endavant l’obra. 


Precisament, la raó per la qual l’Ajuntament va optar per cedir a les entitats esmentades la construcció i gestió dels pisos de lloguer assequible era que el consistori no tenia els recursos ni l’experiència per impulsar una obra d’aquesta dimensió. En aquest sentit, només hi ha un tècnic d’habitatge que busca pisos buits perquè l’Ajuntament els compri i els destini a famílies necessitades. El projecte del Bareu consistia a construir dos blocs de pisos de 25 habitatges cada un, cinc dels quals els gestionaria l’Ajuntament.