Endesa denuncia davant dels Mossos el frau elèctric de l'edifici Xifré

La companyia elèctrica deriva el cas a la policia com marca el protocol quan es detecten "punxades" d'electricitat
|

La companyia Endesa ha denunciat davant dels Mossos d'Esquadra d'Arenys de Mar la connexió fraudulenta que durant tres anys ha subministrat d'electricitat els edificis municipals del Xifré, del Centre Espriu i dels mòduls de can Nadal. L'empresa ha aplicat el protocol establert cada vegada que es detecten “punxades” elèctriques i serà la policia qui investigarà els fets per determinar si s'ha comès algun delicte que s'hagi de posar en coneixement de la justícia.


Tal com va publicar ahir L'Agenda, tècnics d'Endesa van anar aquest dimarts a l'edifici Xifré per procedir al tall de llum després de comprovar que aquest equipament municipal i altres dos més, tenien la llum “punxada” des de feia tres anys. Finalment, només van tallar el subministrament del Centre Espriu i dels mòduls de can Nadal, perquè al Xifré hi ha la base de les ambulàncies del SEM i no podien quedar-se sense corrent elèctric. Per això, l'alcaldessa Annabel Moreno va obrir una investigació interna per depurar les responsabilitats del tècnic municipal que ha permès aquesta situació irregular i també va ordenar la contractació d'un generador que donés llum als dos equipaments desconnectats. 


WhatsApp Image 2023 03 23 at 18.33.35

El generador provisional que s'ha posat per donar llum al Centre Espriu i els mòduls de Can Nadal. Foto Xavi Salbanyà.


Els tècnics d'Endesa van conèixer la situació irregular després de rebre una denúncia d'un extreballador municipal. Quan van comprovar la certesa de la denúncia, van activar tot el protocol d'actuació per posar fi al frau. Fonts municipals han explicat a L'Agenda que malgrat que feia tres anys que es produïa aquesta “punxada”, la relació contractual amb Endesa era irregular des d'almenys 2011 i mai es va resoldre. Les mateixes fonts afirmen que el tècnic municipal implicat hauria admès que feia un any que tenia la documentació preparada i que no li havia tramitat.


L'Ajuntament d'Arenys de Mar haurà de fer front al pagament de les factures pel consum elèctric fraudulent, tot i que es desconeix quina serà la quantitat. Paral·lelament, es determinarà quina responsabilitat final té el tècnic municipal implicat i quina sanció haurà de rebre.