El govern reconeix que el pressupost de les escoles bressol era "molt ajustat"

Proposarà d'incrementar en 50.000 euros més en l'apartat de despeses generals que es vol aprovar en un ple extraordinari abans del 12 de maig
|

El govern municipal reconeix que el pressupost de les escoles bressol era “molt ajustat”, després que cap empresa s'hagi presentat per a gestionar-les. En una entrevista, diumenge passat al programa “El Dominical” de Ràdio Arenys, la regidora d’Educació, Míriam Puig, va afirmar que, un cop revisat el plec de clàusules, s’ha pogut comprovar que, dins l’apartat de despeses generals, el pressupost era molt ajustat.  Per a Puig, aquest podria ser un dels motius pels quals no s’hagi presentat cap empresa per a gestionar les escoles bressol de la vila. 


Escola bressol4

El pati de l'Escola Bressol Els Colors. Foto: Ràdio Arenys. 


Per solucionar aquest impàs, s’està revisant aquesta licitació per incloure-hi un increment en aquesta partida per valor de 50.000 euros. La voluntat del govern és que la modificació d’aquest nou plec de clàusules es porti a ple en una sessió extraordinària abans de l'inici de la campanya electoral, el 12 de maig. Des del govern s’han plantejat, fins i tot, la municipalització del servei, tot i que en aquests moments no hi ha capacitat logística per fer-ho. Afirma que serà una qüestió que haurà de treballar el nou govern municipal.  Precisament, ahir a l'Espai Tribuna Política del mateix programa, la CUP va dir que aquest ha de ser l'últim plec de clàusules que es porta a aprovació referent a les escoles bressol i cal treballar intensament per la seva municipalització.


D'altra banda, la regidora va negar que el passat 24 de març s’hagués presentat una impugnació al plec de clàusules tal com va anunciar el portaveu del sindicat de la FEUSOC en declaracions a Ràdio Arenys. Puig va puntualitzar que diverses empreses van fer preguntes sobre tot el procediment i l'única al·legació al plec va ser per part de l’Associació de Llars d’Infants de Catalunya el passat 11 d’abril i aquesta s’haurà de desestimar perquè està fora de termini. La regidora creu que el fet de polititzar sobre aquesta licitació ha provocat un ‘efecte crida’ perquè cap empresa es presenti. Considera que és ‘estrany’ que ningú hagi optat a la gestió de l’escola tenint en compte que haguessin pogut negociar una modificació del 10% abans de signar el contracte.