Intoleràncies alimentàries

Nous consells de nutrició per Sílvia Sierra
|

Les intoleràncies alimentàries són cada vegada més comunes i són un problema seriós per a moltes persones. Aquestes intoleràncies poden causar una gran varietat de símptomes desagradables, incloent-hi dolor abdominal, inflor, nàusees, diarrea i erupcions cutànies. A més, les persones que pateixen d'aquestes intoleràncies han de fer front a dificultats per adaptar-se a una dieta adequada, ja que molts aliments poden desencadenar una reacció.


Foto Agenda Maig'23aaaaa


Hi ha molts factors que poden contribuir a l’augment de les intoleràncies alimentàries. Alguns experts creuen que la dieta moderna pot ser una causa important, perquè molts aliments processats i altament refinats poden ser difícils de digerir. A més, la manca d'una dieta rica en fibra i nutrients pot portar a problemes en l'intestí, que a la llarga poden contribuir a intoleràncies alimentàries.


La flora bacteriana a l'intestí també pot ser un factor important en el desenvolupament d'intoleràncies alimentàries. Els bacteris a l’intestí són importants per a la digestió i el processament dels aliments, i si aquesta flora està desequilibrada, pot dificultar la digestió de certs aliments. Això pot portar a una intolerància alimentària, ja que el cos no pot processar correctament els nutrients. Per a aquells que pateixen d'intoleràncies alimentàries, la millor opció és evitar els ali-ments que causen una reacció. Això és difícil perquè molts aliments comuns contenen ingredients que poden ser problemàtics. No obstant això, hi ha moltes alternatives disponibles en el mercat de productes naturals i sense processar.


Una opció saludable és centrar-se en aliments naturals i de qualitat, com fruites i verdures, cereals integrals, llegums, fruits secs i llavors, carns magres i peix. Aquests ali-ments són rics en nutrients i fibra, i poden ajudar a millorar la salut intestinal i prevenir intoleràncies alimentàries. És important evitar aliments processats, que sovint contenen additius i conservants que poden ser problemàtics i naturals. Això significa bus-car productes orgànics i sense pesticides, i evitar aliments amb additius i conservants. A més, és important llegir les etiquetes dels aliments per evitar ingredients problemàtics.


En resum, les intoleràncies alimentàries són un problema creixent i moltes persones han de fer front a dificultats per adaptar-se a una dieta adequada. No obstant això, hi ha mol-tes alternatives saludables disponibles de productes naturals i sense processar. Centrar-se en una dieta rica en aliments naturals i de qualitat pot ajudar a millorar la salut intestinal. També és important assegurar-se que els aliments que es consumeixen siguin de qualitat