El preu mitjà del lloguer a Arenys s’enfila als 732 euros mensuals

El govern encarrila la promoció d’habitatges a preu baix al Bareu i vol reformar 7 pisos socials
|

El preu mitjà del lloguer a Arenys de Mar ha pujat aquest 2023 fins als 732,63 euros mensuals, el que significa un increment del 3,78% respecte de l'any anterior. Tot i això, el municipi se situa per sota de la mitjana comarcal 819,31 euros mensuals, que és un 8,76% més que l'any passat. Les dades publicades aquest mes d'octubre per l'Agència Catalana d'Habitatge també mostren una homogeneïtzació en els preus arreu de la comarca. Així, municipis de l'entorn com Arenys de Munt o Canet ja tenen preus del lloguer similars a Arenys de Mar: 699,73 i 772,71 euros mensuals, respectivament. Això ha significat un augment del 8,94% en el cas d'Arenys de Munt i un 22,88% més en el de Canet.


multimedia images parcel.lapisosbareuMC

El solar pels habitatges de lloguer assequible al Bareu.


Aquesta pujada de preus es deu a l'alta demanda que s'ha intensificat des de la pandèmia en què moltes famílies de Barcelona van decidir traslladar la seva primera residència a zones properes a la capital. Així, 25 dels 30 municipis del Maresme —entre ells Arenys de Mar— formen part de la llista dels 140 municipis declarats com a zones de mercat residencial tensat. En aquest sentit, durant el darrer ple de setembre, tant el PSC com la CUP van preguntar al govern municipal sobre la seva política d'habitatge. El regidor del ram, Domènec Massuet, va explicar les diferents accions que hi ha previstes per aquest any, essent l'habitatge públic una prioritat del nou govern. L’oposició va recordar al govern que encara hi ha estalviats més de 3 milions d’euros per invertir en habitatge.


Pisos de lloguer al Bareu

En aquests moments, es treballa per a la licitació de les obres prèvies al solar del Bareu que s’ha de cedir a dues fundacions per construir-hi pisos de lloguer assequible. En aquest projecte, que ja s’ha endarrerit 2 anys, el nou govern ha demanat modificacions com fer-hi espais comunitaris i alguns habitatges més petits per a gent gran. Massuet va explicar que el projecte està força enllestit i que aviat es convocarà als grups municipals per definir els criteris de selecció dels futurs inquilins. Cal recordar que es tracta d’una promoció d’habitatge de lloguer assequible per a tota mena de col·lectius, és a dir, no són habitatges socials sinó pisos de lloguer per sota el preu de mercat, tan necessaris en el cas d’Arenys de Mar.


Reformes de pisos socials 

L’Ajuntament també ha rebut una subvenció de 40.000 euros de la Diputació per a la reforma del pis del carrer Ample que es va comprar en el mandat passat i que anirà destinat a habitatge social. És previst que estigui reformat abans d’acabar l’any. També es farà la redacció del projecte de reforma de l’immoble municipal del carrer de Sant Josep afectat per tèrmits. Es reformarà l'habitatge del primer pis i es reconvertirà la planta baixa —on hi havia la Vocalia de Jubilats— en un altre habitatge social per a persones amb risc d'exclusió. També es farà una rehabilitació per millorar l'eficiència energètica dels pisos dels mestres. D'aquests 4 pisos socials, ara mateix només n'hi ha un d'ocupat.