L’encesa dels llums de Nadal canvia i serà més espectacular

Torna el Cap d'Any a la placeta amb música fins a les tres de la nit
|

Desembre és sinònim de Nadal i de dir adeu a l’any. Són dates molt marcades per les múltiples activitats que s’organitzaran fins al 5 de gener, dia de la cavalcada de Reis. El tret de sortida serà una encesa de llums totalment diferents i més espectacular, a diferència dels últims anys, juntament amb el dia de la Mare de Déu Fumadora del dia 8. En el moment que caurà la nit, amb diferents punts, començant amb la plaça de l’Ajuntament, acompanyat d’un petit pessebre i la visita de tres fades amb els petits tions per als més menuts. D’aquí començarà l’encesa de llums a fins a arribar a la part nova de la Riera, finalitzant amb les dues corals d’Arenys de Mar.


Pessebre municipal 2022   xs

El pessebre municipal de l'any passat. Foto: Xavi Salbanyà.


Les novetats arriben en forma d’ornamentació a diferents punts de la vila, molt en paral·lel amb possibles instantànies per xarxes socials, arribant a una de les dates més conegudes, la Festa del Tió que es realitzarà al Calisay el diumenge 10 de desembre amb la despertada que anirà a càrrec de Ca La Rita, creant en paral·lel un taller de Tions al mateix pati del centre cultural. Moment tradicional i esperat que acaba amb Fer cagar el Tió, fent-ho possible el dissabte 16 i diumenge 17. 


Aquell cap de setmana hi haurà la Fira de Nadal que organitza l’Associació Fira del Solstici el 16 de desembre, el concert de Nadal de la família Aixa o la cantada de nadales a càrrec dels petits músics de l’Escola Municipal de Música d’Arenys de Mar, sense oblidar el pessebre que s'instal·larà de nou a la sala d’exposicions del Calisay. Un muntatge que comença a treballar el 29 de novembre i s’obrirà el 22, continuant el mateix model que 2022 on funcionarà a partir d’un diorama de grans dimensions. També s’organitzarà la tradicional Festa del comerç UBICA el diumenge 17 a la part baixa de la Riera.


El final del 2023 el marcarà el ball de Cap d’Any i les dotze campanades, considerant-se ja una cita per tots els arenyencs per celebrar l’arribada del 2024. Una festa a la plaça de l’Església amb Dj Quijote, creant un binomi entre música actual i grans temes de dècades passades fins a les tres de la matinada. I amb l’arribada del 2024, tot el protagonisme l’agafarà l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient. Una tarda de 5 de gener amb moltes novetats que s’anirà informant amb el pas de les setmanes, però segur que serà espectacular.