Habitatge inicia el procés judicial per buidar els trasters del Pla dels Frares

Envien cartes als llogaters per advertir-los que seran denunciats si no col∙laboren
|

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha iniciat el procés legal per poder desnonar els ocupants dels trasters de l’aparcament del Pla dels Frares, tal com els ha requerit l’Ajuntament en diverses ocasions. El més sorprenent, però, tal com va declarar el director de Promoció de l’Habitatge, Albert Toledo, és que “només tenim coneixement de l’ocupació dels trasters des del mes d’octubre”. Això, vol dir que o bé l’anterior govern no va informar sobre la problemàtica que genera l’ocupació en el veïnat o Habitatge no diu la veritat. A més, insisteixen que “la primera notícia ens arriba dels Mossos d’Esquadra”.


multimedia images pisossocialspladelsfraresxs

Els pisos socials ubicats al Pla dels Frares. 


Precisament un operatiu en curs dels Mossos d’Esquadra ha impedit que es puguin obrir els trasters del primer pis, on sospiten es pot concentrar l’activitat de tràfic de droga i utilitzar els espais com a magatzem. Prova d’això és el tràfec constant de joves amb patinets que hi van a buscar les substàncies estupefaents. Habitatge està enviant dos tipus de carta. La primera, més genèrica, recorda als veïns les seves obligacions “de comportament i manteniment dels espais comuns” tal com va explicar la directora d’Habitatge, Sílvia Grau. La segona missiva va adreçada als 26 llogaters —dels 68 pisos que té la promoció social— i que tenen els trasters vinculats a l’habitatge. Els donen 10 dies per buidar tots els estris que hi puguin tenir acumulats a dins i els adverteixen que “en cas de no col·laborar posarem les demandes judicials per recuperar-los” diu Grau.


Qui relloga els trasters?

Una acció paral·lela que inicia Habitatge, en col·laboració amb la policia catalana, és identificar la persona que ha rellogat els trasters als menors extutelats que hi malviuen. Es tracta, segons han avançat, d’un individu que té llogat un pis i que té obert un expedient de desnonament perquè no ha abonat les quotes regularment. D’altra banda, l’agència ha iniciat algun dels arranjaments compromesos. També ha forçat que les portes d’emergència deixin d’estar bloquejades, amb el perill que suposava. Quan tot aquest procés finalitzi i s’hagi desocupat la zona, procediran a regular de nou les places d’aparcament, alguna de les quals està llogada a persones que no viuen als pisos socials.


El problema més greu que ha sofert la promoció social des del 2019 han estat les ocupacions il·legals de pisos. Quasi la meitat dels habitatges havien estat ocupades. Habitatge explica que “hem pogut recuperar 29 pisos ocupats” i en resten set més que es troben en procés judicial. Ara, l’agència catalana, en el moment que es buida un pis, s’afanya a col·locar portes blindades amb una alarma electrònica que alerta immediatament la policia. Això ha evitat reocupacions il·legals.