Compareu l'estat de les platges després del temporal Nelson

​L'Agenda estrena una eina interactiva per poder comprovar com han canviat les platges d'arenys abans i després del temporal
|

Després del temporal Nelson, la platja del Cavaió i la platja de la Musclera han canviat la seva fesomia completament. El Cavaió ha perdut bona part de la sorra que tenia davant del Portinyol. Amb la desaparició d'aquesta part de la platja, han tornat a emergir part de les roques del Portinyol sobre les quals es va començar a constuir el port d'Arenys a principis del segle XX. També han desaparegut els espais de regeneració de la flora marina. 


Llisqueu per veure l'evolució de la platja del Cavaió entre 2017 i 2024. Fotos: Frank Delta. 


Cal recordar que la siuleta de la platja és canviant. Així, també podem comparar l'estat actual a l'abril del 2024, amb el de la platja el 2019. En aquell cas, es pot apreciar com es van aportar sorres a la mateixa zona. El temporal Glòria del 2020 encara faria més aportació de sediments. Això depèn de si el temporal és de llevant (n'aporta) o de garbí (se n'emporta). 


Llisqueu per veure l'evolució de la platja del Cavaió entre 2019 i 2024.  Fotos: Carlos Cano.


Finalment, la platja de la Musclera ha quedat completament sense sorra, si bé després del temporal Nelson s'ha recuperat part de la sorra a toca del búnquer a la punta del Canyadell, que l'estiu passat no hi era, i que és l'àrea de bany nudista. La resta de la platja tocant al terme de Caldes d'Estrac, ha desaparegut i s'aprecien els espigons construïts als anys 90 del segle passat. Cal recordar, però, que la Musclera és de les platges que més pateix pel que fa a sediments, ja que està situada més enllà del port que impedeix la circulació natural dels corrents i queda força desprotegida. 


Llisqueu per veure l'evolució de la platja de la Musclera entre 2022 i 2024.  Fotos: Carlos Cano.