​Renfe renovarà els sistemes d'informació a l'estació d'Arenys de Mar

​El projecte és finançat pels fons Next Generation i destinarà 7 milions d'euros a renovar els sistemes d'informació de 31 estacions
|

Renfe ha anunciat l'adjudicació d'un contracte per un import superior als 7 milions d'euros per renovar els sistemes d'informació a diverses estacions de Rodalies de Catalunya. Entre elles, destaca l'estació d'Arenys de Mar, que rebrà aquesta millora per proporcionar una informació més precisa i àgil als viatgers. Els nous sistemes d'informació, que inclouen elements de megafonia, interfonia, teleindicadors i monitors, seran implementats per la UTE Inetum España-Deimos Space. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del pla Transformem Rodalies, impulsat per millorar les infraestructures ferroviàries a Catalunya.


Estació adif 2


A Arenys de Mar, així com en altres estacions amb una antiguitat superior als 15 anys i amb un alt volum de passatgers, es renovaran els sistemes per incrementar la funcionalitat en la informació proporcionada als usuaris, incloent-hi informació sobre l'ocupació dels trens. La renovació dels sistemes d'informació a l'estació d'Arenys de Mar representa una aposta de Renfe per la implementació de la tecnologia al servei dels viatgers i la ciberseguretat. 


A més, aquesta actuació respon als objectius del Pla Estratègic de Renfe, que inclou l'impuls a la transformació digital i la prioritat de situar el client al centre de les seves decisions. Cal destacar que aquests treballs s'emmarquen en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGenerationEU, que compta amb finançament europeu per dur a terme projectes d'aquest tipus. Això evidencia el compromís amb la modernització de les infraestructures ferroviàries i millora del servei als usuaris a Catalunya.