L'Oficina Antifrau investiga l'anul·lació d'una multa a Estanis Fors

L'òrgan ha rebut una denúncia anònima tot i que el cas va sortir a la llum després d'una pregunta d'ERC al ple municipal
|

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha admès a tràmit una denúncia anònima relacionada amb l'anul·lació d'una multa imposada a l'alcalde d'Arenys de Mar, Estanis Fors, en una zona de pàrquing regulat com a zona blava. Segons les informacions obtingudes, l'organisme anticorrupció ha iniciat una investigació sobre aquest assumpte.


Frau


Els fets es remunten al 6 de setembre de l'any passat, quan el seu vehicle va ser denunciat per estar aparcant en una zona de la Riera, malgrat disposar de l'autorització municipal corresponent. L'error va ser reconegut per l'inspector de la zona blava i, posteriorment, la mateixa empresa responsable de les multes va sol·licitar la seva anul·lació a través d'una instància dirigida al Negociat de Multes de l'Ajuntament. Fors assegura que ell no va intervenir en aquest procés, limitant-se a signar la instància presentada per l'empresa. A més, explica que ja ha proporcionat tota la documentació requerida per les autoritats competents.


En declaracions al programa ‘El Dominical’ de Ràdio Arenys, Fors va afirmar que aquesta investigació forma part d'una presumpta campanya de desprestigi orquestrada per alguns partits polítics. Recorda que durant el seu mandat com a alcalde, ja va ser víctima d'atacs similars. Aquest cas ha sorgit a la llum pública després que ERC fes una pregunta sobre el tema durant una sessió plenària el passat mes de gener. Això ha suscitat l'interès públic i ha portat l'Oficina Antifrau a obrir una investigació formal sobre l'anul·lació de la multa en qüestió.