Arenys permetrà naus industrials de més de 600 m² per revifar el polígon

Sʼaprova inicialment la modificació del POUM a la zona per a poder atraure les empreses
|

L’Ajuntament va aprovar en el ple del passat mes de febrer la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (POUM) al polígon industrial de Valldegata Ponent. Entre altres coses, s’elimina l’espai màxim per a les indústries establert fins a 600 m² i s’amplien els usos compatibles en aquest indret. Entre els nous usos hi ha els de magatzem, dotacions comunitàries, sanitari-assistencial, esportiu, administratiu, educatiu, cultural, associatiu, transport de mercaderies i aparcament.


Valldegata ponent   xs

Valldegata Ponent fa temps que espera indústries. Foto: Xavi Salbanyà.


El regidor d’Urbanisme, Domènec Massuet, va manifestar que les limitacions d’espai feien que no hi hagués ningú interessat. De fet, reconeix que hi ha industrials que s’han dirigit a l’Ajuntament a preguntar i que parteixen de la base de necessitar 2.000 m². Massuet posa l’exemple del polígon d’Arenys de Munt, on l’espai bàsic és de 1.200 m². El regidor afirma que cal activar aquesta part de Valldegata, ja que el seu desús fa que l’entorn s’estigui deteriorant.


Part de l’oposició va mostrar la seva preocupació per aquestes modificacions. Tot i reconèixer que els temps han evolucionat, destaquen que malgrat que hi hagi empreses que s’han interessat en la zona s’ha d’analitzar primer de quin tipus es tracten. En aquest sentit, es van expressar partits com Arenys en Comú, que va manifestar que s’havia d’anar amb compte i tenir clar quin model de zona industrial es vol per no cedir l’espai a qualsevol empresa. Des de la CUP també es va afirmar que el polígon ha de servir fomentar les empreses arenyenques i el sector secundari alhora que van manifestar que no es podia modificar el POUM en aquest sector “a gust” del que empreses de fora volen.


I des del PSC es veuen bé les modificacions si d’aquesta manera s’activa la zona industrial, especialment a empreses del sector tecnològic i innovació, però demana una bona regulació perquè no hi hagi sorpreses en un futur i que no suposi una molèstia als veïns de la victòria. ERC, tot i votar-hi a favor, va retreure que el febrer del 2019 es va portar a aprovació la modificació de la zona indus-trial incorporant usos cultural, associatiu i religiós i JxA hi va votar en contra. L’alcalde va assenyalar que en el seu moment estava en contra de l’ús religiós i que ara no estava incorporat. A més, va recordar que el març del 2019 va acabar votant-hi a favor. D’altra banda, l’oposició també va mostrar la seva preocupació pel problema de les connexions viàries. Des del govern es va manifestar que la Generalitat està treballant en els projectes de la variant de Valldegata i la rotonda sota el pont de l’autopista.