El curt 'Vera' de Laura Rubirola guanya el Premi especial Nancy Green al Cambria Film Festival de Califòrnia

​El film competia en la selecció oficial del festival de cinema romàntic en la categoria de millor curtmetratge
|

Aquesta matinada, hora europea, ha tingut lloc l'entrega de premis del "Cambria Film Festival - Love is in the Air" de Califòrnia, que aquest any s'ha celebrat virtualment per adaptar-se a la pandèmia. El jurat d'aquest festival ha premiat el curtmetratge 'Vera' de la cineasta arenyenca Laura Rubirola amb un reconeixement especial que atorga anualment l'organització, el Premi especial Nancy Green.


Ver3



El curt 'Vera' va guanyar 8 premis Pávez del Festival Internacional de Curtmetratges de Talavera de la Reina. Tot i que va ser classificat pels Goya, no va passar el segon tall. Tot i això, ha estat nominat com a millor curtmetratge pels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. És el primer curt que dirigeix Rubirola, que ja n'havia escrit el guió d'altres.


El film narra la història d'una dona al voltant de la cinquantena que fa de netejadora en unes oficines a la nit i comença a descobrir la vida d'un home a través dels seus objectes personals de l'escriptori, però a qui no coneix personalment. La història va néixer de la mateixa experiència de la directora, quan vivia amb un company de feina i comptaven amb una persona que acudia a l'habitatge a netejar, però que no van conèixer mai en persona.