Aliments per combatre l’astènia primaveral

|

La primavera ja és aquí i amb ella ve la típica “baixada” energètica que aquesta estació de l'any ens provoca. Per això és important preparar-nos amb aquests súper aliments energètics que ens ajudaran a combatre la fatiga de primavera. Inclou aquests aliments en els teus menús setmanals i notaràs la diferència, menys cansament i més energia. 


Foto Agenda Abril21




Edamame

No són més que les baines immadures de la soia molt utilitzades en l'alimentació japonesa, encara que el seu origen és xinès i el seu consum és comú en la cuina oriental. Són fàcils de preparar, només es bullen amb sal. Són riques en folats, una vitamina necessària per augmentar l'energia i disminuir el cansament 


Les cebes

No solament han estat molt de moda en l'últim any gràcies als seus poders antivirals a causa de la pandèmia sinó, a més, gràcies al seu poder prebiòtic sobretot en la seva versió crua ajuda a colonitzar l'intestí de bacteris bons que afavoreixen al bon estat de salut general, millor sistema immunològic i millora la qualitat del son, la qual cosa es tradueix en major energia. 


El salmó

Aquest deliciós peix és ric en vitamina D. Moltes persones tenen dèficit d’aquesta vitamina especialment a l'inici de la primavera després de passar tants mesos de confinament, hivern i poca exposició a la llum natural. Recordem que la vitamina D és necessària per mantenir un bon pes corporal i un sistema de defensa fort. És, a més, part de les vitamines necessàries per enfrontar la infecció per covid19. 


La canyella

Aquesta espècia de deliciós aroma i sabor ajuda el teu organisme a utilitzar més eficaçment la glucosa que es produeix en digerir els aliments. De fet, ajuda a mantenir nivells estables de glicèmia en sang, i si els nivells no estan per damunt o per sota del saludable el teu cos no sentirà pesadesa, cansament o falta d'energia. 


La carn de xai

Les carns vermelles especialment la de xai són riques en creatina substància necessària per a l'enfortiment dels músculs, i afavoreixen la producció d'orexines que ajuden a la memòria, concentració i agudesa visual, tres elements que a la primavera ens costa més. 


Llegums

En aportar-nos carbohidrats de lenta absorció, milloren els nivells d'energia i la seva estabilitat durant el dia, evitant per exemple la somnolència típica de les tardes. 


Vegetals de fulles verdes

Rics en antioxidants, folats, ferro i magnesi ajuden a mantenir les nostres piles ben carregades. 


La Carbassa

Deliciós aliment vegetal ric en betacarotens necessaris per augmentar els nivells d'energia. És a més baix en calories i fàcil de digerir. 


Fruita seca

Gràcies a la seva quantitat de magnesi ajuda el nostre sistema immune i a mantenir-nos actius sense cansament especialment si realitzem esport. També les llavors tenen el mateix efecte per la seva aportació d'aquest mineral (llinosa, sèsam, girasol, carbassa). 


Arròs integral

Una font d'energia de no tan ràpida absorció gràcies a l'integral i rica en vitamina B6 necessària per a combatre la fatiga causada per la primavera, l'esport i l'estrès físic i emocional.