Arenys escalfa motors per celebrar la diada de Sant Jordi

​S'han organitzat les parades de roses, presentacions de llibres, concerts i altres activitats entre els dies 22 i 25 d'abril
|

Torna Sant Jordi, i amb moltes ganes, als carrers d’Arenys de Mar. El 23 d’abril sempre el tenim marcat a les nostres agendes, però en aquesta ocasió, aquesta festivitat estarà marcada per importants mesures sanitàries però molt diferent de la viscuda l’any 2020, celebrada des de casa, però encara amb el record i al nostre imaginari visual, els balcons engalanats a diferents llars de la vila.


Balcó st jordi 3

L'any passat la pandèmia va obligar a celebrar Sant Jordi confinats. Foto: Xavi Salbanyà.


Malgrat la pandèmia, Arenys de Mar podrà gaudir i celebrar la diada, però diferent com era habitualment, amb l’element en comú de la descentralització, activitats dutes a terme a l’aire lliure, amb espais delimitats i amb una agenda d’actes que començarà el dia 22, amb la presentació del llibre del Mercat, i s’allargarà uns quants dies. Dijous també hi haurà edició especial de Sant Jordi de l'Hora del Conte de la Biblioteca, amb Contes de dracs, princeses i cavallers a càrrec d'Alma Contes. Divendres, 23, diada de Sant Jordi, diverses parades de roses de floristeries i entitats ompliran la part baixa de la Riera. A dos quarts de vuit del vespre, al Teatre Principal, hi tindrà lloc el Concert de sardanes amb la Cobla Ciutat de Granollers, en record a Josep Collet i Colomer


Com diu el grup Txarango, és moment de canviar llibres per roses, i Arenys de Mar amb la seva artèria principal, la Riera, trobarà un context on les activitats, la col·locació de les diferents parades i les presentacions de llibres tindran un pes clau, com ‘Històries de mar’ de Manel Teodoro el divendres 23; ‘La partida’ d’Àngel Maculet, ‘Dones poetes de la Maresma’ el dissabte 24; o ‘La ira de Déu’ de Francesc Forn, ‘Les aventures d’en Trescebes’ de David Estrada i ‘Tàndem’ de Maria Barbal el diumenge 25. Aquestes presentacions es faran al convent de les Clarisses, amb aforament limitat i sol·licitant invitació prèvia, en aquest enllaç, però de nou la gent podrà gaudir d’aquestes presentacions que sempre són sinònim de diada de Sant Jordi.


L’altra important novetat que ens porta la diada a Arenys de Mar és la creació de l’itinerari viu que es posarà en marxa el 24 d’abril. Un recorregut pels més de quatre-cents anys de la vila i un passeig pel seu ric patrimoni cultural. Un itinerari on el codi QR tindrà una importància cabdal, però amb sorpreses que et portarà d’un indret a un altre gaudint d’aquests imponents edificis històrics.


El Teatre Principal serà escenari, dissabte 24, a dos quarts de nou del vespre, de la presentació del disc 'Sinera' de Vinnie Kairós. Aquest concert Hip-Hop comptarà amb la participació de Mad.Phi i L'Home Estàtic. I el diumenge 25, al mateix teatre s'hi representarà la Llegenda de Sant Jordi.