Vitello tonnato

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

1kg tall rodó vedella 1 ceba

1 pastanaga

1 branca api julivert

2 fulles llorer

1 got vi blanc

sal i grans de pebre 2 ous durs

120gr tonyina

4 anxoves

30gr tàperes

suc llimona i oli oliva


Cuina


Preparació

Primer netegem el tall rodó de greix i el posem en una cassola o olla gran. Tallarem tota la verdura: la ceba, la pastanaga, l’api i ho afegim tot a la cassola. També hi posem el got de vi blanc, llorer, julivert, sal i els grans de pebre. Ho cobrirem d’aigua i ho deixem coure a foc suau uns 40 minuts. 


Apagarem el foc i deixarem refredar la carn dins de la cassola amb tota la verdura. Un cop estigui freda, treiem la carn, l’emboliquem amb paper film o amb paper d’alumini i ho guardarem a la nevera perquè quedi molt més fred i això ens ajudarà després a tallar-ho ben fi. Reservem el caldo i la verdura a banda.


Haurem de coure els dos ous, uns 10 minuts. Reservem. Procedirem a fer la salsa del vitello tonnato i caldrà posar e un got de batedora els següents ingredients: els ous durs -hi ha gent que només hi posa el rovell, jo hi he posat l’ou sencer-, la tonyina, que prèviament hem escorregut de l’oli que porta, els filets d’anxova (alerta amb la quantitat que no ens quedi massa salat!), les tàperes, el suc d’una llimona i un bon raig (uns 200ml) d’oli d’oliva. Si voleu podeu aprofitar l’oli (sempre que sigui d’oliva), de la tonyina que hem escorregut. Si la salsa queda massa compacta podem afegir una mica del caldo que hem reservat.


Tallem la carn molt molt fina i ho posen en un plat, posarem la salsa per sobre i decorem amb tàperes. Bon profit!