Espatlla de xai al forn

Descobreix la nova recepta de la cuina fàcil a casa amb Estrella Morales
|

Els ingredients

1 espatlla de xai

2 cebes

2 pastanagues

1 all, porro i 4 grans d’all

4 patates grans

2 fulles de llorer

1 got vi ranci

sal, pebre, pebre vermell


Cuina febrer 2025a


Preparació

Agafem l’espatlla de xai i la posem en un recipient gran ple d’aigua, que quedi coberta i la deixem mitja hora. Això farà que després ens quedi més tendra. Traiem l’espatlla de l’aigua i escorrem una mica. La untem d’oli i hi posem sal, pebre i pebre vermell per les dues bandes. Ara preparem tota la verdura, que només cal que la tallem a trossos més aviat grans. A la safata que posarem al forn hi posem una base d’oli i 3 o 4 cullerades de llard. A sobre hi afegim totes les verdures que hem tallat, també les fulles de llorer, els grans d’alls i ho salem tot. Ara hi posem l’espatlla a sobre. La reguem amb el vi ranci i si voleu hi podeu posar un gotet de caldo i unes branques de romaní i farigola. Ho tapem amb paper d’alumini i ho haurem de posar al forn, que ja haureu preescalfat, durant 2 hores mínim a una temperatura de 150°. Un cop passades les dues hores, regueu l’espatlla per sobre amb el líquid i ara sense tapar-la, cuineu-la durant uns 30 minuts més a 170°. Mireu que no es torri massa. I, bon profit!