El Calamarenys fa 25 anys

​Durant el mes d'octubre es faran diverses activitats relacionades amb el mar i 15 restaurants elaboraran plats amb el calamar com a protagonista
|

Aquest primer cap de setmana d'octubre han començat les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys, que s'allargaran durant tot el mes d'octubre amb l'objectiu de promoure la gastronomia arenyenca al voltant de la cuina del calamar. Les jornades celebren enguany la seva 25a edició amb diverses activitats i amb una quinzena de restaurants que elaboraran plats amb el calamar com a ingredient principal. Des de l'Associació de Restauradors, reconeixen que aquest any els pescadors no pesquen gaire calamar per les temperatures altes però esperen que, durant les pròximes setmanes, baixi la temperatura i se’n puguin pescar més.


Calamarenys


Durant els caps de setmana d'octubre es faran activitats relacionades amb el sector marítim, amb visites guiades pel port, passejades amb barca o el nou projecte que engega els Museus d'Arenys amb el títol 'Rutes al teu aire' en què podràs apropar-te a l'equipament per fer la ruta 'Arenys i el Mar, inseperables.' A causa de la covid, s'han suspès activitats tradicionals, com la subhasta de peix i la mostra gastronòmica. L'acte de commemoració del 25è aniversari del Calamarenys serà de forma telemàtica i es farà un homenatge als seus fundadors.


Un diumenge ple d'activitats.

Aquest matí de diumenge, es fa una passejada per 'l'Arenys, una història de mar' a càrrec del guia habilitat per la Generalitat, Joan Miquel Llodrà. La passejada, d'una hora aproximada, és un recorregut pels aspectes patrimonials que parlen de la relació d'Arenys amb el mar.  D'altra banda, a dos quarts d'una del migdia hi ha una sortida pel mar amb La Marinada, acompanyada de músiques de mar del cantautor Pep Bergadà. Aquesta activitat, que té un preu de 2 euros, també té places limitades i es repetirà els dies 11, 18 i 25 d'octubre. Cal inscriure's prèviament a turisme@arenysdemar.cat.