Marta Mitjans, campiona de Catalunya en relleus mixtos

​L’atleta arenyenca segueix amb un ritme imparable, ara en la disciplina dels 4x1100
|

L’atleta d’Arenys de Mar Marta Mitjans segueix amb una marxa impressionant i no baixa del pòdium i dels grans resultats en els últims mesos. Competició que disputa, medalla o bon resultat que assoleix. El darrer cap de setmana, l’atleta del Club Atletisme Canovelles i que entrena a la Penya Apa Anem-hi d’Arenys de Mar, va disputar dues competicions, amb uns grans resultats de nou.


Marta mitjans campionat catalunyaMarta Mitjans i Ivet Codonyés. Foto: Ràdio Arenys. 


Per una banda dissabte, a la pista coberta instal·lada del Palau Sant Jordi va quedar en primera posició juntament amb l’arenyenca Ivet Codonyés, Ainhoa Fitó i Noa Pardillo a la semifinal de la prova de relleus del 4x300. I diumenge, a Mollerussa, més concretament a la zona de La Serra, que domina el Pla d’Urgell, va quedar campiona de Catalunya amb el CA Canovelles a la prova de relleus mixtes de 4x1100 realitzant un gran relleu.


La Marta Mitjans, actualment atleta de la categoria sots16, fa un temps que competeix amb el Club Atletisme Canovelles, un dels clubs catalans amb millor planter en l’àmbit de l’atletisme nacional, però segueix entrenant amb la Penya Apa Anem-hi d’Arenys de Mar, sota supervisió del seu entrenador Zenon Tomàs i per part del club vallesà, Alfonso Guillén. Això li va permetre poder competir en campionats autonòmics i nacionals com és el cas del campionat d’Espanya, gaudint d’un present brutal i un futur molt esperançador.


Després de l’aturada dels mesos del 2020 a causa de la pandèmia, la Marta prova que corre, prova que assoleix un gran resultat com hem comentat anteriorment, com ara campiona d’Espanya als 1000 metres en pista coberta de Madrid, el subcampionat d’Espanya a l’aire lliure de Granollers, o en aquest 2021, quedant en segona posició de Catalunya tant a la prova de 3000 metres de pista coberta o al cros que es va disputar a Santa Cristina d’Aro fa uns dies.


Estem davant d’una atleta que encara ha de continuar millorant, que no fa entrenaments encara de manera específica per a una prova o una distància en concret, però és un atleta que en moltes de les proves ella és una de les més joves entre les participants. Però tot i això ha assolit marques de gran mèrit que la situa entre les millors d’Espanya en proves com els 300, 600, 1000 i 3000 metres, tant a l’aire lliure com pista coberta. Cal no oblidar que l’atleta arenyenca ha assolit campionats de Catalunya des de petita, en categoria benjamí, o per exemple a la temporada 18/19 va baixar el rècord de Catalunya a prova dels 1000 metres deixant un temps de 2:59,01 al cronòmetre, a més de ser campiona de Catalunya a l’aire lliure o coberta en aquesta mateixa prova o quedar en primera posició a una prova mítica com la Jean Bouin.


Ara ja té la mirada posada en el campionat de Catalunya dels 1000 metres de pista coberta del proper cap de setmana al Palau Sant Jordi i també en el cap de setmana del 20 de març amb el campionat estatal que es disputarà a Oviedo.