Cinc busos aniran cada matí dels dos Arenys a l’hospital de Mataró

L'Ajuntament d'Arenys de Mar vol que el bus vagi a l'autopista per Valldegata i així ampliar el nombre de parades a la part baixa
|

Els veïns d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt saben molt bé que anar en transport públic fins a l’hospital de Mataró és un suplici perquè s’ha d’agafar el tren des d’Arenys i un cop a l’estació de Mataró s'ha de pujar en un bus que travessa la ciutat des del mar fins a sobre de l’autopista. Això suposa un viatge que d’uns 40 minuts per un trajecte de 10 quilòmetres quan en cotxe és de poc més de 10 minuts. Per aquest motiu, l’Ajuntament d’Arenys de Munt, primer, i posteriorment el de Mar, van demanar fa uns anys a la Generalitat una solució de transport públic que ara ha arribat. Des del dia 1 de març, l’empresa Sagalés farà cinc viatges d’anada i tornada als matins de dilluns a divendres. Els busos sortiran d’Arenys de Munt a les 7:30, 8:30, 9:30, 12:45 i 13:45 i farà 8 parades. Baixaran a Arenys de Mar fins al Calisay i cinc parades més fins a iniciar el camí a l’hospital. Les tornades seran a les 8, 9, 10, 13:15 i 14:15.


Pagina 12


L'Ajuntament d'Arenys de Mar ja ha anunciat que demanarà modificar el circuit que fa el bus des de la parada del Calisay, fins a l'Hospital. Per ara, des de la rotonda del Calisay, el bus torna a enfilar Riera amunt fins a l'autopista i d'allà, cap a Mataró. La intenció del govern municipal és que el bus agafi l'autopista per l'accés de Valldegata. Així faria la volta per la carretera N-II i podria ampliar el nombre de parades -entre elles la de l'estació- i ser més accessible per a la gent que viu a la part baixa de la vila.